ABANS DE GAIREBÉ TOT

ABANS DE GAIREBÉ TOT

PREMI NADAL DE NOVEL·LA 2016

9,95 €

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 9,49 €

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

Novel·la protagonitzada per un comissari de policia de Màlaga condecorat per haver detingut el violador i assassí d'una nena. No obstant això, el mèrit de la seva tasca va ser qüestionat per part de l'opinió pública perquè es sospita que després va executar el delinqüent mogut per una actitud justiciera. Davant aquest rebuig sol·licita el trasllat a Galícia, la seva terra natal, on s'encarrega de resoldre un cas molt complex que ha costat diverses vides i que tanca implicacions polítiques relacionades amb Argentina a l'època de la guerra de les Malvines. Víctor del Arbre (Barcelona, 1968) que va ser membre de la policia autonòmica de Catalunya des de 1992 fins 2012, s'ha especialitzat en novel·les policíaques de gènere negre. L'obra ha obtingut el premi Nadal el 2016.
L'acció, que es desenvolupa segons la tècnica de plànols entrecreuats, incorpora diverses subtrames paral·leles i un gran nombre de personatges, situats en escenaris geogràfics diferents. Aquesta pluralitat de línies argumentals sobrecàrrega l'eix central que les engloba, debilitant la seva capacitat d'intrigar el lector. L'estructura narrativa no és prou sòlida per sustentar amb fermesa l'entramat d'odis, rancúnies, desequilibris mentals, sexe, venjances i actes criminals que la integren i que afecten personatges de tres generacions successives. L'autor ha volgut incloure en la temàtica nombroses qüestions d'actualitat i altres més llunyanes que pertanyen al patrimoni de tòpics repetits periòdicament. L'estil afegeix a la rudesa expressiva característica de la novel·la negra, una vulgaritat col·loquial impròpia de la llengua escrita. La novel·la, poc elaborada des del punt estètic tant en el fons com en la forma i concebuda com un producte de consum, pot arribar a cert èxit comercial entre el gran públic i defraudar lectors més exigents pel que fa a nivell de qualitat literària.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar