CAFÈ BARCELONA

CAFÈ BARCELONA

8,95 €

8,95

Consigue 0,45 puntos TROA

8,95 €

Consigue 0,45 puntos TROA

Enviar a un amigo

L’autor és de Barcelona. Escriptor de contes: Les oques van descalces (1990), La bassa del gripau (1993). Ha publicat 4 novel•les: La gran nevada (1998), Qui va matar el floquet de neu (2003), L’home d’origami (2009), Carretera secundària (2012)

És una novel•la una mica cínica, que presenta la vida de 4 personatges en relació al Cafè Barcelona, al centre d’Amsterdam, presents en el cafè cada dia, a més dels cuiners i la clientela que freqüenta el bar:
- La Greetje, mestressa del bar després de la mort del seu marit;
- Arjeu, el seu fill, que torna de Srebenica amb els cascos blaus de les Nacions Unides
- La Roos, companya de la Greetje
- Annabel, filla de la Roos, que vol donar una volta al món.
La gràcia del Cafè Barcelona consistia en un lloc holandès, que recordava una mica la ciutat de Barcelona.

La novel•la està ben escrita. La lectura enganxa, i està plena de detalls alegres, tristos, dramàtics. Es nota que el fons ideològic és contrari al general Franco. Les dues dones, simpàtiques, que manen al cafè són lesbianes, i es mostra com la cosa més natural. Hi ha alguna referència al sexe, encara que amb discreció. Deixa malament l’actuació dels cascos blaus als Balcans, a Bòsnia, i l’Arjen se’n sent culpable, fins a arribar a un final tràgic, imbuït en certa manera per l’Annabel. La narració, en primera persona, és feta per un dels cuiners. Potser és el que té una vida més arreglada, amb un matís tendre respecte al xicot que treballa al bar, que és una mica deficient.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar