EL LLIBRE DE LA POLS I. LA BELLE SAUVAGE

EL LLIBRE DE LA POLS I. LA BELLE SAUVAGE

19,90 €

19,90

Consigue 1,00 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 8,99 €

19,90 €

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

A cinc quilòmetres del centre d'Oxford, remuntant el Tàmesi, se situen en aquesta novel·la, La Belle Sauvage, primera d'una sèrie titulada El Llibre de la Pols, un convent de monges i davant, a l'altra riba, una posada anomenada La Truita. Malcolm, el fill d'onze anys dels posadors i Alice, una adolescent de quinze dedicada a tasques domèstiques a l'hostal i al convent, són els protagonistes d'una història fantàstica, ambientada en una època imprecisa d'aparença moderna però amb reminiscències medievals. L'obra coincideix, pel que fa a escenaris i personatges amb una trilogia anteriorment publicada per Philip Pullman i titulada La Matèria Fosca, encara que cronològicament al·ludeix a fets anteriors als referits en ella.
Malcolm, que ajuda els seus pares a portar la posada familiar, es veu involucrat en misterioses activitats d'espionatge, on actua a favor d'una organització política secreta d'orientació liberal i tolerant que tracta d'imposar-se a les rigoroses directrius del govern. Mentre compleix, sense que els seus pares ho sàpiguen, aquesta tasca, descobreix que les monges del convent oculten una nena de pocs mesos que pel que sembla ha nascut amb qualitats especials i que ha estat objecte d'un intent de segrest per raons relacionades amb lluites de poder. La seva mare, una prestigiosa científica, es declara incapaç de encarregar-se del nadó, mentre que un savi una mica pertorbat vol emportar-se'l amb ell i el pare, que no està casat amb la mare, ignora el seu parador. En aquestes circumstàncies es produeix una enorme inundació que destrueix el convent i Alice i Malcolm pugen amb la criatura a la barca d'aquest, anomenada "la belle sauvage" i tracten d'arribar fins a Londres per posar-la sota la protecció paterna. L'acció se centra en els perills que corren els fugitius i en els estranys personatges amb els quals ensopeguen mentre s'esforcen per portar la petita a Chelsea per lliurar-la a lord Asriel, el seu progenitor. L'autor realitza un gran desplegament de recursos imaginatius per narrar aquest perillós viatge pel camp anglès inundat. Concebuda com una novel·la d'aventures per a públic jove, la seva elaboració respon a criteris comercials més que literaris. Els personatges estan perfilats amb trets convencionals i es presenten com estereotips d'éssers malvats o benintencionats, segons els casos. Els elements fantàstics tenen caràcter de tramoia teatral i l'estil, poc elaborat s'allarga de forma innecessària en diàlegs trivials i reiteratius. El contingut, com en altres novel·les del mateix autor, tendeix a identificar religió i política com una sinistra aliança de signe dictatorial que fins i tot encoratja els nens a delatar als seus pares i als seus propis amics si no es pleguen als seus mandats.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar