EL SOL TAMBÉ ÉS UNA ESTRELLA

EL SOL TAMBÉ ÉS UNA ESTRELLA

14,50 €

  • Editorial: FANBOOKS
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa de 14 a 16 años
  • ISBN: 978-84-16716-52-4
  • Páginas: 256
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección:
  • Idioma: Catalán

14,50

Consigue 0,73 puntos TROA

14,50 €

Consigue 0,73 puntos TROA

Enviar a un amigo

Novel·la construïda sobre un dels temes recurrents de la literatura juvenil: l’instant-love o "amor a primera vista"; un tema que, al seu torn, introdueix qüestions secundàries tan variades com la complexitat de les relacions familiars, la vocació professional, la ciència i la poesia, la destinació i l'atzar, la immigració il·legal i el conflicte interracial, i fins i tot els multiversos o universos múltiples.
Natasha és filla d'immigrants jamaicans "sense papers" i està vivint el que serà el seu últim dia a Nova York si no dóna algun fruit la gestió que acaba d'emprendre a la desesperada. El caràcter escèptic, desenganyat i eminentment realista que les circumstàncies familiars han forjat a Natasha -que somia amb ser analista de dades i "no creu en Déu ni en l'amor veritable"- troba el contrapunt perfecte en el fill d'uns immigrants coreans, Daniel, que ha cedit a les pressions dels seus pares, i, renunciant a la poesia, es dirigeix a una entrevista de la qual depèn el seu ingrés a la universitat per estudiar Medicina. A les coincidències que porten a la trobada inesperada entre els dos se sumen moltes altres que, juntament amb l'encant de Daniel i un mutu desig físic, vencen a poc a poc la resistència de Natasha a l'amor i a la poesia. La qüestió és si aquesta trobada canviarà el curs de les seves vides, bé en aquest univers, bé en algun altre univers paral·lel.
Els breus capítols que trenquen l'estructura lineal del relat d'aquesta trobada "per un dia" -construït sobre els diàlegs entre els dos protagonistes que ens van desvetllant en primera persona la seva història i la seva identitat- fan més dinàmica la narració, ampliant-la amb les vides de les seves respectives famílies i dels personatges secundaris que van sorgint al fil de la història: un recurs narratiu que, unit a la varietat de temes que toca el llibre, aconsegueix fer el llibre una mica menys tòpic.
Unes breus observacions al voltant de moviments com el rastafari i el cristianisme evangèlic donen peu a l'autora per expressar la seva visió del que considera l'essència de les religions: "habitar en un estat espiritual elevat i afable". A destacar també la visió negativa de les relacions familiars ( "les famílies són el pitjor", arriba a dir Natasha) entre pares i fills i marit i dona: de fet, l'única família feliç és la formada per l'advocat de Natasha que es s'enamora de la seva secretària i abandona la seva dona i els fills. I a destacar també la descripció -amb cert luxe de detalls- de l'episodi en què els protagonistes no tenen objeccions a "enrotllar-se", per utilitzar una expressió a l'ús.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar