FELIÇMENT, JO SOC UNA DONA

FELIÇMENT, JO SOC UNA DONA

12,50 €

  • Editorial: BARCANOVA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-489-4319-6
  • Páginas: 384
  • Encuadernación: Rústica
  • Idioma: Catalán

12,50

Consigue 0,63 puntos TROA

12,50 €

Consigue 0,63 puntos TROA

Enviar a un amigo

L’autora és una professora molt coneguda, que a més de dedicar-se a l’ensenyament, ha escrit novel·les, teatre i assaigs. És una narradora amb unes obres centrades en protagonistes femenines, que viuen en un context social i històric d’una època més aviat hostil. Té influència existencialista i és molt crítica en situacions sobre la desigualtat de les dones. Es veu la inferioritat intel·lectual de la dona, la submissió a l’home, la despesa inútil per a les dones de cursar estudis, etc.

La protagonista de la novel·la, Carolina Milà, explica la seva vida, durant la qual assumirà diverses identitats. Filla de mare soltera i il·legítima, que la va abandonar, creix amb l’avi matern, i l’àvia paterna li paga l’escolarització en un col·legi de monges, que li ensenyen les regles bàsiques i la col·loquen de dependenta en una botiga de guants. El seu primer amor és un activista, anarquista, que morirà afusellat, com també l’avi, que mor assassinat. Fuig i és recollida per una senyora, a qui li diu un altre nom. Viurà del 14 al 19 anys una vida burgesa i tranquil·la. Però se’n cansa, busca una feina de minyona i després es dedica a la prostitució, fins que un dels clients li posa un pis, i després s’hi casa. Tenen una filla i ella malviu aquests anys, fins que es declara la guerra civil. Ella es queda a Barcelona, i viu un altre amor, amb un milicià, que morirà. Després de la guerra, tornen a viure junts, fins que se’n cansa i fuig altra vegada, i en autoestop se’n va a Paris, obre un restaurant, i té un altre amor. Quan mor el marit, i li deixa l’herència, s’estableix a Mallorca, on escriu les seves memòries.

És una vida agitada, sense moral, amb molta crítica sobre l’època i el catolicisme que viu la família del marit, que fan una doble vida, diu hipòcrita. Explica l’evolució històrica i social de Barcelona, i repassa la condició de les dones en l’època contemporània: la seva educació, la consideració social, els comportaments.Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar