L'IMPREVIST CAS DEL NOI A LA PEIXERA

L'IMPREVIST CAS DEL NOI A LA PEIXERA

14,90 €

  • Editorial: FANBOOKS
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa de 14 a 16 años
  • ISBN: 978-84-16716-37-1
  • Páginas: 320
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección:
  • Idioma: Catalán

14,90

Consigue 0,75 puntos TROA

14,90 €

Consigue 0,75 puntos TROA

Enviar a un amigo

L’ imprevist cas del noi a la peixera és l'última obra de l'escriptora australiana Lisa Thompson editada en espanyol per Cross Books. Mathew és un noi de dotze anys que pateix un Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC). El seu temor als gèrmens ha anat en augment en les últimes setmanes i amb prou feines surt ja de la seva habitació, ni tan sols per anar a l'escola. Des de la seva finestra observa el dia a dia dels seus veïns sense grans novetats fins que un dia Teddy, el nét del senyor Charles, el seu veí, desapareix sense deixar rastre. Al mateix temps que la policia tracta d'esbrinar què ha pogut passar, Mathew juntament amb Melody, una veïna aficionada a visitar el cementiri per col·leccionar els recordatoris dels difunts i Jake, també veí i company del col·legi amb el qual no té una gran amistat en aquest moment, iniciarà una investigació pel seu compte i risc que els farà conèixer més en profunditat les vides d'alguns dels seus veïns i provocar ingènuament més d'un malentès. Les tasques d'espionatge i l'intercanvi d'emails entre els amics per compartir les diferents informacions que aniran obtenint avançaran en paral·lel amb la teràpia que els pares i una especialista proposen a Mathew per conèixer les veritables raons de la seva malaltia i intentar buscar una solució.
Thompson planteja una història de nens detectius a la vegada que mostra el sofriment d'algú que pateix un trastorn de tipus obsessiu. La història comença de veritat amb la desaparició de Teddy perquè és el que provoca que personatges fins llavors distanciats entre si com passa amb Melody, Jake i el mateix protagonista deixin de banda les seves diferències (que ratllen de vegades l'abús) per treballar junts amb un mateix objectiu. D'aquesta manera la història posa èmfasi en la necessitat que tenen les persones de relacionar-se tot i que les circumstàncies personals concretes no ho facilitin molt. La felicitat compartida val més. L'autora deixa clars també els esforços que fan els pares per intentar que els seus fills siguin feliços i el seu desconcert quan són testimonis directes de comportaments que escapen inicialment al raonament lògic. Finalment com en les bones històries de detectius el resultat sorprendrà el lector i en el procés crearà una aura de misteri sobre alguns dels veïns com la vella Nina amb la seva espelma encesa dia i nit. És una pena que en la traducció s'hagin incorporat algunes expressions vulgars i malsonants que en la versió original no apareixen, el que fa que l'obra no sigui apropiada per al públic infantil al qual es destina.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar