L'OBJECTIU DEL CRIM

L'OBJECTIU DEL CRIM

/

18,00 €

18,00

Consigue 0,90 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 7,99 €

Enviar a un amigo

L'objectiu del crim és una novel·la negra de X. R. Trigo inspirada en la fotografia. La protagonista és Erika Erneman, una policia alemanya que el 1961 viu amb un inspector més gran que ella, en un Berlín que està en plena construcció del Mur. Tots dos treballen a la comissaria de la zona britànica de Berlín Oest, ella col·laborant en tasques de documentació i com a fotògrafa, passió que ha heretat del seu pare. Erika és enviada a Barcelona per investigar l'assassinat de dos joves alemanyes alumnes d'una acadèmia de fotografia amb la particularitat que en els seus cadàvers hi ha unes reveladores fotos. En veure les imatges recorda les seves amargues vivències a Kíev durant un dolorós segrest on va ser retinguda juntament amb la seva mare i germana i mare en finalitzar la Segona Guerra Mundial. A Barcelona amb l'ajuda d'un inspector que, després d'un inicial rebuig, col·laborarà íntimament amb ella i descobriran una complexa i fosca activitat delictiva l'origen de la qual es remunta al passat i que ofereix sorprenents voltes de rosca.
La història està explicada a través de dos plans temporals: d'una banda hi ha els diaris de la protagonista que, refugiada i amb 12 anys treballava a la fotografia i, més tard, va ser feta captiva per l'exèrcit rus i portada a Kíev on va patir atroços experiències de violència sexual juntament amb altres adolescents, records que s'estenen fins a 1953. l'altra línia cronològica es desenvolupa el 1961 al fil de la investigació. La novel·la, explicada amb sobrietat i senzillesa, està molt centrada en la protagonista, una dona audaç i seductora que no eludeix mantenir relacions sentimentals per aconseguir informació. Tot i que el tema de la fotografia resulta interessant com a punt de vista narratiu a l'obra li falta solidesa tant en la construcció dels personatges com en altres aspectes necessaris en una bona novel·la negra. Trigo presenta una trama dura en què no s'eviten crues seqüències d'abús sexual que resulten excessives i reiteratives. L'objectiu del crim és el primer llibre d'una sèrie que ficciona la vida d'una fotògrafa alemanya la identitat de la qual està sense revelar.
X.R. Trigo (Betanzos, 1959) és escriptor i fotògraf.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar