LA BARCELONA INQUIETANT

LA BARCELONA INQUIETANT

...I LES SEVES HISTÒRIES TERRORÍFIQUES

16,50 €

16,50

Consigue 0,83 puntos TROA

16,50 €

Consigue 0,83 puntos TROA

Enviar a un amigo

L’autor, nascut a Barcelona, es va iniciar a la revista El Jueves, altres mitjans satírics i ha escrit guions per televisió. Té publicats més de cent llibres de literatura infantil i juvenil, i traduït a varis idiomes. Ha rebut el premi Serra d’Or, i ha estat finalista del premi Barcanova amb la novel·la Nàufrag.

La característica del seu estil narratiu és humor, poesia i originalitat, però sobretot cínic, amb una sàtira que algunes vegades ofèn. Es tracta de moltes històries que passen a Barcelona, més aviat terrorífiques. Algunes poden passar, com la que es refereix als animals salvatges que hi ha a la ciutat, la descripció dels cementiris, els quilòmetres de clavegueram. Però altres són molt sinistres, com la descripció de les execucions per la forca, garrot vil, crucifixions, els seus botxins, els esquarteraments, el corredor de la mort, etc.; és a dir, tota la contaminació de Barcelona.

Malgrat alguns passatges en què té tota la raó de descriure com era en temps antic Barcelona, les rieres que la creuaven, les muralles, la pobresa dels barris pobres com el Somorrostro amb les seves barraques, el llibre no és agradable de llegir.

Potser pot interessar a gent estudiosa de l’època, que no té por d’aquestes històries terrorífiques, i més aviat de gust morbós o cínic. Dóna més importància als executats durant els primers temps de la dictadura del general Franco, que als assassinats durant la guerra civil de l’altra banda seguint el que sembla ‘políticament correcte’ aquests darrers temps.


Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar