L´HOSPITAL DELS POBRES

L´HOSPITAL DELS POBRES

8,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-16334-70-4
  • Páginas: 336
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Narrativa
  • Idioma: Catalán

8,95

Alerta disponibilidad
No Disponible El artículo no se encuentra disponible para la venta online en este momento. Haz clic en Alerta disponibilidad y te avisaremos cuando tengamos ejemplares

Enviar a un amigo

L’autora és escriptora, llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona. Ha escrit altres novel•les situades en la Barcelona dels anys 20 i sobre els aviadors de la república. Aquesta és la seva tercera novel•la, ambientada a primers dels segle XX, quan es va construir l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La ciutat anava creixent fora de les muralles, gràcies al pla de l’Eixample. Aquest hospital es va anar construint durant molts anys, i va obrir les portes com a hospital dels pobres. Tothom va quedar sorprès de la riquesa de la seva construcció, per Domènech i Muntaner, dels seus jardins.
La historia comença a la Casa de Maternitat, on deixen un nadó abandonat, que és criat per una dona que té una filla, fins als 7 anys, quan el nen ha de tornar a la Casa de Maternitat, perquè la bona dona no el pot mantenir. El nen creix, es fa un home, i esdevé un artista escultor. La mare i la nena passen a viure a casa d’un metge com a cuinera. Quan es fa gran estudia per infermera i treballa a l’hospital dels pobres. Es retroba amb el seu germà de llet, i continua l’amistat, encara que ella sospirava per una relació més estreta. Altres personatges de la història són estudiants de medecina, futurs metges, de famílies benestants, i que també aniran a treballar al mateix hospital.
Surten com a persones importants, metges com el Dr. Robert, el Dr. Trueta, el Dr. Corachan, l’arquitecte Domènech i Muntaner i el seu fill, entre altres.
El llibre es llegeix amb interès. Descriu amb molt de detall la construcció de l’Hospital, l’ambient de primers de segle a Barcelona fins a finals de la guerra civil, que no està escrita amb detall, i només unes pinzellades, amb la desfeta republicana, i l’anada cap a l’exili d’alguns dels protagonistes.
Sorprèn una mica, que sense venir al cas, descriu unes relacions homosexuals, en cara que sense entrar en detalls.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar