MARE DE LLET I MEL

MARE DE LLET I MEL

20,50 €

  • Editorial: EDICIONS 62
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-297-7644-7
  • Páginas: 400
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: El Balancí
  • Idioma: Catalán

20,50

Consigue 1,03 puntos TROA

Valoración TROA

Calidad literaria

Contenidos

Libros que requieren un criterio moral sólido

Valoración de los clientes

20,50 €

Consigue 1,03 puntos TROA

Enviar a un amigo

Aquest llibre narra en primera persona la vida de la Fàtima, una dona del Rif, casada i mare de família, a la que deixa per emigrar tota sola amb una filla petita cap a Catalunya, a la recerca del marit, que no voldrà saber res d’ella. Emigra sense saber res de geografia, ni d’entendre la llengua, ni conèixer ningú; només amb l’adreça probable del marit, que la va abandonar. Passa moltes dificultats, però vol tirar endavant, gràcies a l’ajut que troba de gent que no coneix, mentre fa el seu camí.
A més, narra els inconvenients de néixer en un país on les dones no són res, viuen a casa dels pares fins que les donen en matrimoni i ets estrangera només pel fet de néixer dona. Aleshores estaran destinades a viure en una casa que no serà mai casa seva, i on hauran de conviure amb la sogra i les cunyades, sense una habitació per ella sola, i saben que no podran tornar a casa dels seus pares, perquè ja no és casa seva. Per això se sent alliberada quan després d’emigrar, arriba a Catalunya, a la ciutat de Vic, i tot i les dificultats que passarà, sent el piset on viurà com a propi, malgrat no tenir aigua corrent, ni llit, perquè dormiran a terra, embolicades en una manta, fins que arribin temps millors.
Però s’enyora i té la necessitat de tornar al seu país, després de molts anys, i explicar a les seves sis germanes la vida que ha passat, i l’escissió profunda entre els dos móns que ha viscut, plens de masclisme, amb les dones totalment oblidades.
És una novel·la feminista, que demostra la ignorància de les dones d’aquells països i el desconeixement del propi cos. Trobarà plaer en la vida matrimonial, encara que li duri poc. Està molt detallada la vida matrimonial, i això la fa només apta per adults.

Nuestros clientes opinan

Sé el primero en opinar sobre este libro.

Deja tu opinión

Valoración TROA

Contiene valores positivos

De interés general para todos los públicos

De interés general para público formado

Requiere un criterio moral sólido

Puede herir la sensibilidad del lector

Sin valoración TROA