SOC AQUI

SOC AQUI

23,90 €

23,90

Consigue 1,20 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 9,99 €

23,90 €

Consigue 1,20 puntos TROA

Enviar a un amigo

El novel·lista nord-americà Jonathan Safran Foer (1977) narra a "Sóc aquí" després de romandre onze anys allunyat del món editorial, la història de quatre generacions d'una família d'origen jueu establerta a Washington. La mort del besavi, el "bar mitzvà" del besnét gran i les dificultats personals del nét i protagonista, pare de tres fills i escriptor de guions en plena crisi existencial i matrimonial, formen el nucli de la trama argumental. A aquests elements s'afegeixen altres problemes imprevistos com a conseqüència de dos greus terratrèmols que causen grans danys a l'Estat d'Israel i de l'atac militar llançat pels àrabs sobre el seu etern enemic, aprofitant la situació de debilitat en què es troba.
L'obra tracta la problemàtica d'uns personatges representatius de la classe mitjana alta urbana dels Estats Units que compten, però, amb un passat i una tradició que exerceixen sobre ells una influència no comparable a cap altra. L'addicció del fill adolescent a les noves tecnologies i les fissures que el pas del temps ha causat a la relació amb la seva dona no suposen cap diferència respecte a l'entorn que l'envolta. No obstant això, pertànyer a una família molt unida que no creu en el Déu de la Bíblia a nivell individual tot i que sí ho accepten com a senyal d'identitat col·lectiva, implica un sentit de la vida i unes obligacions totalment diferents que l'acció descriu de forma molt detallada . L'autor utilitza una tècnica narrativa centrada en el diàleg com a únic element formal que redueix les descripcions ambientals i els passatges en tercera persona al mínim i permet que els personatges es defineixin a si mateixos per la seva forma d'expressar-se i d'actuar. Aquest procediment agilitza de forma eficaç una trama extensa i complexa, que bascula entre dos mons i dos continents però, en canvi, deixa en segon pla valors imaginatius i estètics que podrien prestar-li una dimensió literària més refinada. Les contínues referències als costums jueus pel que fa al "bar mitzvà" i als enterraments, els extensos diàlegs del nét adolescent amb el seu avatar a Other Life i els fragments intercalats de guions escrits del protagonista, allarguen l'acció, entorpeixen el seu ritme i dispersen l'atenció del lector. Les crues escenes de sexe resulten ingrates per a públic mitjanament sensible.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar