THUG. L'ODI QUE DÓNES

THUG. L'ODI QUE DÓNES

16,95 €

  • Editorial: FANBOOKS
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa de 14 a 16 años
  • ISBN: 978-84-16716-34-0
  • Páginas: 416
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección:
  • Idioma: Catalán

16,95

Consigue 0,85 puntos TROA

16,95 €

Consigue 0,85 puntos TROA

Enviar a un amigo

L'odi que dónes és el llibre amb el qual Angie Thomas, jove oriünda de Mississippi, s'estrena com a escriptora. Starr és un noia negra de 16 anys que viu amb els seus pares i el seu germà petit a Garden Heigths, un dels barris marginals de la ciutat. El seu pare regenta una botiga després d'haver renunciat fa temps a formar part de les màfies locals que es dediquen a vendre droga convertint en traficants els joves marginats del barri que recluten per a això. Per intentar allunyar almenys una mica els seus fills d'aquestes males influències els matricula a Willianson, un col·legi situat en una altra part de la ciutat on la gran majoria dels alumnes són blancs. Starr tracta de buscar la seva identitat immersa en la tensió contínua que suposa tenir el seu origen en una família negra que viu en un barri pobre i al mateix temps tenir amics i fins i tot un xicot de raça blanca aliens a la seva realitat. Ser testimoni directe de l'assassinat d'un amic negre comès per un policia blanc sense cap motiu desequilibrarà definitivament la balança provocant que surti a la llum la veritable personalitat de Starr, una noia que venç les seves pors per donar la cara per la seva raça i per la veritat .
L'autora coneix molt bé el registre en què es mou. El llenguatge, els gestos, els costums i la comparació cultural entre blancs i negres amaneixen adequadament una història centrada en els conflictes racials que es donen en l'actualitat als Estats Units. El ritme narratiu és ràpid com a conseqüència dels diàlegs entre els personatges principals i altres complementaris que van sorgint per completar la trama: King, el cap mafiós; Devante, traficant penedit; Ophra, viva imatge de la coneguda i influent presentadora de color que exerceix en la novel·la d'advocada de Starr; Hailey, l'amiga pija de Willianson la personalitat de la qual li ha fascinada inicialment. L'expressió que dóna títol al llibre traduïda de l'anglès "The Hate O Give" justifica la reacció violenta a la qual poden optar les persones de color perquè des de petits estan sotmesos a una constant discriminació per la seva raça. D'altra banda, encara que Starr i el seu nòvio, Chris, fan referència contínua a la reeixida sèrie televisiva dels noranta "El príncep de Bel-Air", interpretada per Will Smith, el to de la novel·la de Thomas és més directe i cru i mostra d'una manera de vegades poc subtil la tensió sexual entre els protagonistes.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar