ALGÚ

ALGÚ

19,95 €

  • Editorial: MINÚSCULA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-943539-2-5
  • Páginas: 328
  • Encuadernación: Bolsillo
  • Colección: Microclimes
  • Idioma: Catalán

19,95

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Algú d'Alice McDermott narra la vida d'una dona nord-americana nascuda a Brooklyn en les primeres dècades del segle XX. Filla d'un modest oficinista, emprada en una funerària durant la seva joventut, casada amb un home senzill i mare de quatre fills, la seva història és la pròpia d'algú que no té especial relleu tant social com intel·lectual. La mort primerenca del seu pare, el seu primer desengany amorós i detalls quotidians d'una existència sense sobresalts però amb escasses satisfaccions centren el desenvolupament argumental.
L'acció enllaça passat i present, principis i finals, antecedents i conseqüències, per expressar com tot el que passa té una raó de ser i està relacionat amb el que hagi passat abans i el que està per arribar després. La vida no apareix com un absurd, sinó com una trama coherent subjecta a uns pressupostos lògics que moltes vegades són incomprensibles per a la ment humana. Alice McDermott, nascuda a Brooklyn el 1953, traça un detallat fresc costumista d'aquesta zona de Nova York que en aquests anys encara conservava cert caràcter de poble petit on tots els seus habitants es coneixien i els nens jugaven al carrer. L'ambientació acurada i el perfil dels personatges, són els elements millor aconseguits d'aquesta novel·la, centrada en la manera de ser d'uns homes i dones a qui ningú pren en consideració per falta de trets que sobresurtin del nivell mitjà de la població. Els detalls d'aparença insignificant amb què manifesten la seva humil dignitat determinen que la novel·la, escrita amb estil col·loquial mantingui viu l'interès del lector fins al desenllaç. El valor de fons del relat resideix en la profunda humanitat dels personatges centrals, que es conserva viva al llarg de molts anys i molts disgustos. Encara que no sempre obrin bé, la seva conducta respon a un recte sentit de la moral i en ells la compassió i l'afecte predomina sobre el record de passades ofenses.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar