ALLIBERAMENT

ALLIBERAMENT

21,90 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Otras biografías
  • ISBN: 978-84-664-2660-2
  • Páginas: 480
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: Clàssica
  • Idioma: Catalán

21,90

Añadir a mi cesta

Consigue 1,10 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 27/10/2020

21,90 €

Consigue 1,10 puntos TROA

Enviar a un amigo

Imogen Kealey és el nom conjugat dels coautors Imogen Robertson i Darby Kealey de la novel·la Alliberament escrita sota aquest pseudònim. Imogen, autora anglesa, i Kealey, escriptor i productor de Los Angeles, es van entusiasmar amb la història de Nancy Wake, una de les heroïnes de la Segona Guerra Mundial, amb capacitat de lideratge i valentia suficient com per desenvolupar accions de gran risc que van facilitar el desembarcament dels aliats a Normandia mentre la Gestapo posava preu al seu cap.
Sent corresponsal d'un diari parisenc, Nancy va tenir oportunitat de conèixer de primera mà el que s'estava organitzant a Berlín abans de la guerra. Es va jurar a si mateixa fer tot el possible per fer desaparèixer els nazis en el que d'ella depengués. Va ser així com va començar el seu compromís amb la resistència. La seva facilitat per escapolir-se va fer que la Gestapo li posés el sobrenom de Ratolí Blanc. Casada amb un ric empresari a qui estimava profundament, quan aquest va ser detingut i torturat pels alemanys per col·laborar-hi, Nancy fuig a Londres on la van acceptar per preparar-se per als serveis especials. Allí va conèixer Denis, un homosexual que cerca no semblar un covard davant els altres homes. La relació d'amistat entre tots dos sorgeix aviat en un ambient poc procliu a acceptar dones i homosexuals. No obstant això, l'habilitat que demostra Denis per gestionar la ràdio en l'enviament de missatges xifrats i l'alta capacitat de lideratge de Nancy, aconsegueixen que formin un duo d'èxits altament favorables per a l'exèrcit aliat.
Els autors, recolzats en personatges i fets reals, encara que amb lliures modificacions, procuren afegir dramatisme a una història ja de per si dramàtica ressaltant la condició femenina de Nancy i l'homosexualitat de Denis, dos personatges a priori poc aptes per liderar una missió de tal envergadura. El llenguatge agressiu, irreverent i groller emprat per Nancy o algunes maneres amanerades en el personatge de Denis, semblen buscar precisament aquest cop d'efecte.
Tant Nancy Wake com Denis Rake van ser personatges destacats en la resistència per a l'alliberament de França. Tots dos van ser condecorats com Cavallers de la Legió d'Honor. Algunes de les dades, fins i tot la seva suposada estreta relació en la lluita, han estat lleugerament modificats per donar consistència al que els autors han buscat transmetre als lectors.
Nancy Wake, morta a Londres el 2011, ja havia explicat la seva història el 1986 amb la seva autobiografia The White Mouse, a l'igual que Denis Rake el 1968 amb Rake 's Progress. Però Imogen Kealey no ha volgut deixar passar l'oportunitat de portar a la llum una història que pot resultar atractiva en el moment actual en què la dona procura en tots els àmbits un paper més determinant i actiu. E. Herraiz.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar