BONASTRUC, EL JUEU

BONASTRUC, EL JUEU

20,00 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-664-2222-2
  • Páginas: 448
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: Clàssica
  • Idioma: Catalán

20,00

Consigue 1,00 puntos TROA

20,00 €

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Periodista i escriptor, ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, ha publicat més d’una vintena de novel·les i ha guanyat els premis literaris Just M. Casero de narració curta, Ciutat d’Olot de novel·la, Vall d’Albaida de literatura eròtica, Ciutat de Badalona de narrativa juvenil i Nèstor Luján de novel·la històrica amb l’obra La bruixa de pedra (Columna, 2012). La seva última obra publicada va ser El Gran Inquisidor (Columna, 2015).

Un dia de l’any 1202, el nen Mossé ben Nahman es va veure obligat a presenciar com cremaven viu l’amic del seu pare, el també jueu Jafudà ben Rovén. Aquesta experiència marcarà la vida de qui més endavant serà conegut pel nom cristià de Bonastruc ça Porta. El rabí, filòsof i metge gironí, mantindrà una relació especial amb el rei Jaume I fins al punt que aquest li demanarà que sigui el defensor de les tesis religioses hebrees a la Disputa de Barcelona, on tindrà com a contrincants el convers Pau Cristià i el frare dominic Raimon de Penyafort. Les guerres contra els sarraïns, la conquesta de Mallorca i de València, els matrimonis del rei i les seves amants, els enfrontaments i els assalts als Calls jueus per part de cristians exaltats, la violència desfermada i les intrigues que emergeixen del Palau episcopal, són episodis que tenen Bonastruc com a protagonista.

Vol ser una novel.la històrica, en una època fosca per l’Església. Miquel Fañanàs carrega les tintes en negatiu sobre els responsables cristians. Els matrimonis del rei i les seves amants tractats sense morbositat. Al final de la novel.la hi figuren unes notes i referències històriques que poden ajudar a situar en el temps lectors desconeixedors de la història de l’època.


Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar