DESIG DE XOCOLATA

DESIG DE XOCOLATA

PREMI RAMON LLULL 2014

9,95 €

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 8,99 €

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

“Setze bocins de porcellana blanca de mides i formes diferents i un tub de pega “d’aquella que ho enganxa tot”. En Max es lliure al joc, gens divertit, de fer-los encaixar, com qui munta un trencaclosques. Són quarts de quatre de la matinada i hauria de ser al llit, perquè s’ha de llevar d’aquí a tres hores, però ha promès a la Sara que ho faria i no ho vol deixar”.

Llibre que ens dóna una visió, més aviat lleugera, del naixement, i també del desenvolupament, de la xocolata a Barcelona. No té tanta importància això esmentat, com les diverses histories que s’entrecreuen: histories un tant desiguals, tant en qualitat literària com a l’hora de presentar als personatges; aquests semblen massa paral•lels, en particular la Sara, la Càndida i la Caterina totes tres dones que –per raons diferents– sobrevaloren o donen prioritat a un amor massa apassionat, que les aboca a la sexualitat sense seny; ó també en Max i en Guillot, dos homes que –per amor a la estimat– semblen massa bones fe.

Escriu un català bonic, enriquidor; podria haver estat una bona obra, dons l’argument es sòlid i està molt ben documentat, si la narració hagués estat més polida. A la narració li manca harmonia i polidesa: “sobren” paraules, expressions repetides o molt semblants, descripcions que també ho semblen…. Els personatges “s’expliquen” , no “es donen a conèixer” mitjançant la narració.

Varis cops es descriuen amb detall relacions sexuals sense que es vegi motiu. També exposa, amb carta de normalitat, les relacions fora del matrimoni, adúlteres, la infidelitat, el lesbianisme, ...

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar