DIAMANT BLAU

DIAMANT BLAU

9,95 €

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 8,99 €

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

Care Santos torna amb una saga familiar, la dels Pujolà que al segle XIX arriben des d'Olot a Mataró per instal·lar un negoci de tintoreria, una família acomodada que sol estiuejar a Argentona i que, generació rere generació, protagonitzen una infinitat de trobades i desencontres, matrimonis amb diversa sort, infidelitats, drames, venjances i fins i tot assassinats. Diamant blau és una novel·la de gust costumista basada en anècdotes i històries familiars de l'autora en la qual la figura central és Teresa Pujolà, una jove a la que intenten casar amb un notari al qual no vol mentre ella està enamorada del lleter, i, malgrat les dificultats, ella aconsegueix el seu objectiu. La trama, juntament amb les aventures i amors de la saga, recorre també la trajectòria laboral i els vaivens econòmics dels tintorers, les vagues de treballadors i les maniobres d'alguns membres de la família Pujolà concloent en els anys vint del segle XX. En el desenvolupament dels esdeveniments d'aquests dos segles les dones tenen una especial importància ja que són bastant avançades per al seu temps i es rebel·len contra l'establert amb decisions sentimentals no acords al moment.
L'autora ambienta amb encert la novel·la oferint un fresc del desenvolupament de la burgesia catalana i del Mataró industrial amb una prosa viva i propera, un ritme adequat i uns personatges ben tamisats, encara que amb certs convencionalismes en alguns casos. Care Santos retrata els costums socials d'aquests anys i va llançant missatges d'obertura a la modernitat, destacant per exemple, com a element innovador, l'arribada del cinema a la ciutat. A través de les conductes dels seus protagonistes es desplega un elenc d'aventures extramatrimonials, traïcions, fills il·legítims i amors clandestins, expressats en ocasions amb erotisme. En aquesta línia de crítica a l'època descrita llisquen nombrosos comentaris anticlericals. L'estructura emprada de capítols curts i constants salts temporals de vegades resulta confusa, especialment en l'última part del llibre, en què la profusió de successos i noms juntament amb certa acceleració del ritme provoca un final una mica precipitat i el tancament no és tan hàbil com l'arrencada. Atès l'extens elenc de personatges s'agraeix l'arbre genealògic que s'insereix.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar