- Editorial: EUMO
- Año de edición: 2021
- Materia: Historia. Generalidades
- ISBN: 978-84-9766-735-7
- Páginas: 208
- Encuadernación: Rústica
- Colección: < Genérica >
- Idioma: Catalán
Ahorras un 5,0%
19,50 €
18,53 €
Alerta disponibilidad onlineAhorras un 5,0%
19,50 €
18,53 €
EL DOLÇ HA GENERAT UNA RICA HISTÒRIA DE RECEPTES, OFICIS I SABERS QUE HAN EVOLUCIONAT CONJUNTAMENT AMB EL PALADAR I LA CULTURA DE CADA SOCIETAT. La investigadora Marta Manzanares Mileo ens proposa endinsar-nos en el món confiter català i en una tradició que arrenca amb l'expansió de la demanda de sucre i el desenvolupament econòmic de Barcelona i el seu entorn. A través de l'evolució dels dolços i de l'influent i poderós gremi de confiters descobrim diferents aspectes de la Catalunya moderna: des dels ritus socials i festius fins a les pràctiques culturals dels diferents grups socials; des dels canvis de les polítiques gremials i l'expansió del mercat de consum fins a les transformacions dels gustos i l'afermament de noves tradicions gastronòmiques i pràctiques alimentàries. Fos més o menys elaborat o refinat, quotidià o festiu, fet a casa o a les sofisticades confiteries, ningú no podia resistir-se a un bon confit.
Añadir a mis favoritos
Compartir