EL CAS SANTAMARIA

EL CAS SANTAMARIA

TRADUCCIÓ DE PAU VIDAL

7,95 €

7,95

Consigue 0,40 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 8,49 €

7,95 €

Consigue 0,40 puntos TROA

Enviar a un amigo

L'informe sobre el complex i relliscós cas de la Banca Santamaría, que implica financers i polítics italians del més alt nivell, recau sobre un important funcionari romà conegut per la seva serietat i honradesa. La novel·la narra la tràgica repercussió que exerceix sobre la seva vida el fet d'haver quedat al capdavant de la investigació.
El cas Santamaria d'Andrea Camilleri reflecteix les pressions, amenaces i paranys que hi ha sobre aquest home de mitjana edat, casat i pare d'un fill petit, a mesura que l'assumpte que li ocupa es va enredant cada vegada més. El seu cap, per temor a veure’s "cremat" professionalment fa recaure sobre ell responsabilitats comprometedores i d'altra banda algú li espia i el sotmet a tota classe de sobresalts per tal d'acusar-lo d'estar mentalment incapacitat per realitzar les seves funcions laborals. L'autor ha concebut una trama inquietant i tortuosa, on el protagonista, per la seva mateixa rectitud i noblesa d'esperit, es mostra incapaç de preveure i esquivar a temps les insídies i paranys dels seus enemics. El procés del seu camí al desastre està narrat amb gran habilitat i un realisme basat en el coneixement de les peculiaritats de la societat en què s'inscriu el desenvolupament argumental. Andrea Camilleri, fatalista i irònic, sotmet el seu protagonista a un tractament despietat amb ànim de demostrar que cap persona amb les seves virtuts pot sobreviure en l'àmbit on ell es mou, més enllà de cert temps. Molt ben escrita, amb un temps narratiu controlat al segon i un estil tan afilat com els dards verbals que travessen constantment els diàlegs, l'obra, encara que interessa de principi a fi, també inquieta i esglaia per la refinada maldat que destil·len les maquinacions referides, que condueixen a un desenllaç que sembla forçat i melodramàtic en excés.

Más libros de este autor

Ver todos
Andrea Camilleri

Andrea Camilleri

(Porto Empedocle, 1925)Siciliano de nacimiento, vive desde hace años en Roma, donde es realizador de teatro y televisión y guionista. También impartió clases en la Academia de Arte Dramático. Ha publicado ensayos sobre el espectáculo, crónicas sobre hechos históricos y diversas novelas, algunas de ellas de género policiaco y otras ambientadas en la Sicilia de finales del siglo XIX. Estas últimas se basan en hechos reales y presentan, a través de una sucesión de acontecimientos llenos de humor y comicidad, la realidad siciliana, que en sus rasgo... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar