EL CÀTAR PROSCRIT

EL CÀTAR PROSCRIT

PREMI NÈSTOR LUJÁN DE NOVEL·LA HISTÒRICA 2016

9,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-17031-31-2
  • Páginas: 384
  • Encuadernación: Bolsillo
  • Idioma: Catalán

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 9,49 €

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

Jaume Clotet Planas (Barcelona, 1974). Llicenciat en Periodisme per la UAB i en Història per la UB. Ha treballat i col·laborat per a diversos mitjans de comunicació (Avui, El Punt, Ara, Público, El Singular Digital, ABC, COMRàdio, Ona Catalana, TV3 i RAC1). Va ser corresponsal al País Basc entre els anys 2001 i 2003. També ha estat cap de premsa del Departament de Governació i subdirector de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). És coautor de Les millors obres de la literatura catalana (comentades pel censor) (2010).

L’acció de la novel·la està ambientada entre les acaballes del segle XII i les primeres dècades del segle XIII, un moment de canvi en la corona catalano-aragonesa, el de l’expansió de Jaume I el Conqueridor. Un cavaller occità, Jaspert de Barberà lluita per preservar la memòria i l'honor d'uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars. Jaspert es converteix en un “faudit, un proscrit o heretge”, i s’ha de refugiar “en terres catalanes”, que van acollir molta gent provinent d’Occitània.

Per la temàtica i com Jaume Clotet ho tracta -lluites entre càtars i croats- sembla que cal un mínim de formació sobre qui eren els càtars i el sentit religiós i polític de les croades. És una novel.la, que enganxa i que pot ser molt adequada per llibre fòrum, ja que possibilita comentaris interessants i formatius. Premi Néstor Luján de novel.la històrica. Jaspert de Barberà, és el personatge principal; va existir, però no tot el que fa a la novel·la va passar realment .

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar