EL GRAN BARÍTON

EL GRAN BARÍTON

20,90 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-664-2797-5
  • Páginas: 432
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

20,90

Añadir a mi cesta

Consigue 1,05 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 30/03/2023

20,90 €

Consigue 1,05 puntos TROA

Xavier Gual (Barcelona, 1973). És filòleg i ha treballat com a periodista i professor de secundària. Com a escriptor ha publicat novel·les i ha guanyat premis; algunes han estat adaptades al teatre i també traduïdes. Entre altres mitjans, col·labora en el suplement Criatures del diari Ara des dels seus inicis. Es troba actiu a les xarxes socials.

Es tracta d’una novel.la contemporània de ficció, basada en la història real del «Cañón Catalán», (nascut el 1918, Joan Gual va ser un cantant català conegut per interpretar sarsueles). Va ser un gran baríton que va triomfar a España i a Amèrica.
Relat ple d’aventures, espionatge i revolució entre la Barcelona i Amèrica Llatina dels anys cinquanta.
Formava part de la Lleva del Biberó, fuig d’una guerra que considera absurda i comença l'aventura tot perseguint el seu somni; aconsegueix explotar el seu talent: una veu única que, superada la guerra, el porta a convertir-se en un baríton de fama mundial.
Allà però, a l'Amèrica Llatina, es troba involucrat en una trama d'espionatge i contraespionatge que el posarà totalment a prova, també en el terreny sentimental. Envoltat de guerrillers, mafiosos, folklòriques extravagants, nazis exiliats, rojos que han fugit de Franco i personalitats com Kubala, Pau Casals o el mateix general Castro, en Joan Gual es supera a ell mateix i esdevé un home valent i just.

Amb un bon ritme narratiu, la novel·la passeja el lector per l'Amèrica Llatina i li dona totes les eines per entendre una època ja passada i uns moviments que ara són història. Xavier Gual narra la vida del seu avi, amb bastants afegitons de ficció.
“Novel·lar la vida del teu avi és una responsabilitat”, ha assegurat l’escriptor aquest dimarts en una roda de premsa. En aquesta línia, ha apuntat que és el projecte “més personal” que ha fet, de manera que li ha permès “redescobrir” el seu avi, qui va morir quan ell tenia un any. L’escriptor barreja elements de realitat amb ficció de manera “versemblant”, de fet, el lector no sap en cap moment què hi ha de veritat i què de ficció. “És un joc literari, cal deixar-se portar”, ha dit l’autor.

Interessant perquè es traspua realisme i com ell mateix diu fa palès que hi havia molts catalans a Amèrica durant la dècada dels 50.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar