EL LLEGAT DELS ESPIES

EL LLEGAT DELS ESPIES

21,50 €

  • Editorial: EDICIONS 62
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-297-7639-3
  • Páginas: 320
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: El Balancí
  • Idioma: Catalán

21,50

Consigue 1,08 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 12,99 €

21,50 €

Consigue 1,08 puntos TROA

Enviar a un amigo

Amb el pseudònim de John Le Carré l'escriptor David J. Cornwell (Poole, Regne Unit, 1931) va aconseguir notable èxit amb la sèrie de novel·les protagonitzades pel mestre d'espies George Smiley al capdavant de la divisió d'Operacions encobertes dels serveis d'intel·ligència britànics durant la Guerra Freda (1946-1999). A El llegat dels espies, el paper central correspon a Peter Guillam, un exagent que va ser l'home de confiança de Smiley i que ja octogenari gaudeix del seu retir a la granja familiar a la Bretanya francesa.
De forma inesperada es veu obligat a reviure els records del seu passat turbulent, quan va ser peça essencial en missions secretes d'alt risc. Peter rep una citació de l'Oficina Central de Londres on se li requereix per respondre a un interrogatori sobre certes irregularitats la responsabilitat dels quals se li atribueix. Anys enrere els agents Elizabeth Gold i el seu company Alec Leamas, van ser assassinats pels guàrdies de la República Democràtica d'Alemanya davant el Mur de Berlín. Finalitzada la Guerra Freda els fills dels dos agents morts acusen el govern britànic d'haver provocat la mort dels seus pares. Els seus advocats demanen una indemnització milionària sota l'amenaça de recórrer als tribunals internacionals de justícia si no són ateses les seves demandes. Malgrat la seva resistència inicial, Peter Guillam accedeix a revisar els arxius del cas on apareixen informes reservats o confidencials amb les ordres d'organismes i persones implicades, entre les que apareixen tant les firmes de George Smiley com la seva pròpia. Les imatges del passat, els moments d'angoixa, les pors i la manca d'ètica que caracteritzava el joc brut de l'espionatge davant l'implacable enemic comunista desperten els fantasmes d'un passat que les noves generacions europees amb prou feines arriben a comprendre. Els motius de la lluita contra el comunisme que impulsaven als agents d'Operacions Encobertes al comandament d'homes com Smiley, no tenen avui sentit un cop desapareguda l'amenaça de l'URSS. Peter, mentre examina els seus informes i els resums d'alt secret, reflexiona sobre el canvi de mentalitat d'una societat que ha variat de forma radical la seva escala de valors. Per la seva fidelitat a uns principis que, en el passat, justificaven el sacrifici de vides humanes en defensa de la democràcia, es condemna ara als que en el seu dia van ser considerats herois de la llibertat. John le Carré acredita una vegada més la qualitat d'un estil literari depurat que aconsegueix transmetre les emotives passions d'uns personatges enfrontats a situacions de crisi resoltes amb magistral sentit de la intriga. Les aventures amoroses de Guillam, faldiller empedreït, transcorren amb el to lleuger i superficial característic de les novel·les protagonitzades per agents secrets encara que sense excessius detalls realistes.

Más libros de este autor

Ver todos
John Le Carré

John Le Carré

(Poole, Dorset, 1931) David John Moore Cornwell, conocido por su seudónimo John le Carré, es un novelista británico especializado en relatos de suspense y espionaje ambientados en la época de la Guerra Fría. Estudió en las universidades de Berna y Oxford y fue profesor en la universidad de Eton entre 1956 y 1958. Después de cinco años en el British Foreign Service, se dedicó por completo a escribir. Su tercera novela, “El espía que surgió del frío”, le proporcionó fama internacional. Además de ser el renovador y reconocido maestro de la novela ... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar