EL SEGON REICH I CATALUNYA

EL SEGON REICH I CATALUNYA

ALEMANYA VISTA DES DE LA CULTURA I LA POLÍTICA CATALANES ENTRE 1890 I 1914

19,00 €

  • Editorial: AFERS EDITORIAL
  • Año de edición:
  • Materia: Historia. Generalidades
  • ISBN: 978-84-18618-68-0
  • Páginas: 248
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

19,00

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

19,00 €

Entre el 1890 i el 1914 es produïren a Catalunya grans canvis polítics, socials i culturals, com ara l'auge del catalanisme conservador des de les Bases de Manresa fins a la creació de la Mancomunitat, la radicalització de les lluites obreres o l'aparició del Modernisme i del Noucentisme. A causa d'aquests processos convulsos, un sector important dels intel·lectuals catalans, que cada cop participava més en les estructures de poder, buscà fora de les fronteres espanyoles exemples de modernització institucional i cultural. Un dels seus referents més destacats fou l'Imperi alemany, que aleshores era una confederació semiautoritària sota el paraigua del regne de Prússia que havia nascut el 1871, i que durant les últimes dècades del segle XIX i els primers catorze anys del segle XX es convertí en la primera potència política, militar i cultural de l'Europa continental. L'estudi es focalitza en tres grans temes: el Segon Reich alemany com a referent institucional català; els grans difusors de la cultura germànica a Catalunya; i la importància dels catalans que viatjaren a Alemanya, des dels que ho feren per motius laborals fins als pensionats per institucions com ara la Diputació Provincial de Barcelona o la Junta de Ampliación de Estudios.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar