ELS CONSELLS DEL COLOM

ELS CONSELLS DEL COLOM

20,00 €

20,00

Consigue 1,00 puntos TROA

20,00 €

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Transcorre l'acció d'aquesta novel·la de Stephen Kelman al barri marginal d'una ciutat anglesa, habitat per immigrants i amb un elevat nivell de delinqüència. Els consells del colom narra com el protagonista, Harrison Opoku, un nen originari de Ghana, viu amb la seva mare i la seva germana gran, a l'espera que el seu pare i la seva germana petita es reuneixin aviat amb ells. L'acció se centra en l'impacte que li causa veure, en els voltants de casa, el cadàver d'un noi d'edat semblant a la seva, que ha estat apunyalat per robar-li.
L'obra narra amb gran cruesa la difícil vida quotidiana del protagonista en un entorn degradat i dominat per colles molt agressives. La mort del noi assassinat desperta els seus instints detectivescos i la seva imaginació, de manera que al costat dels seus dos millors amics, es dedica a investigar qui pot haver comès aquest delicte, suposant assenyadament que ha de tractar-se d'algú del seu propi entorn. L'autor se serveix del seu personatge central, que actua com a narrador, per traçar un quadre social descrit de forma hiperrealista, amb un llenguatge que impacta al lector pel verisme groller que el caracteritza. El desenvolupament argumental, a força de capítols breus, queda ben resolt des del punt de vista tècnic i els tipus humans que intervenen en la trama presenten trets convincents, tant els adults com els menors. L'ambientació, d'un tenebrisme implacable, contrasta amb l'alegre vivacitat del petit Harrison, de bon caràcter, estimat per la seva família i adaptat sense gaire esforç al seu país d'adopció, amb la maldat d'alguns dels seus companys de col·legi. Com un colom entre esparvers, juga a policia amb ingenuïtat desarmant, se sotmet resignat a les exigències dels matons, fins que la seva mare li prohibeix la seva companyia i no arriba a contaminar-se amb la sexualitat adolescent de les amigues de la seva germana. La seva figura il·lumina un relat tenebrista, ben escrit però de lectura molt costosa, per la deliberada brutalitat del vocabulari, potser reflex de l'empleat realment en llocs com el que reflecteix l'acció però impropi del llenguatge escrit.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar