ELS CRIMS D´ALICIA

ELS CRIMS D´ALICIA

PREMI NADAL 2019

20,50 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-664-2506-3
  • Páginas: 336
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: Clàssica
  • Idioma: Español

20,50

Alerta disponibilidad
No Disponible El artículo no se encuentra disponible para la venta online en este momento. Haz clic en Alerta disponibilidad y te avisaremos cuando tengamos ejemplares

20,50 €

Enviar a un amigo

L'autor d'Alícia al país de les meravelles, Lewis Carroll, és l'ocult protagonista de la novel·la Els crims d'Alícia, ambientada en el món d'Alícia i el seu autor. L'escriptor argentí Guillermo Martínez escriu de nou novel·la policíaca ambientada a Oxford (ja ho va fer en Els crims d'Oxford: aquí repeteix personatges i ambientació), ciutat que coneix per haver fet allà estudis postgrau. En una nota final aclareix que no són reals ni els personatges, ni la Germandat Lewis Carroll, ni la ciutat d'Oxford de la novel·la.
En aquest cas construeix una ficció al voltant dels diaris de Lewis Carroll, en els quals s'ha descobert que falten unes pàgines. La novel·la gira al voltant d'aquestes pàgines robades, el contingut ha de tenir un significat tal que motiva una sèrie de crims que afecten persones de la "Germandat Lewis Carroll" d'Oxford. Arthur Seldom, el professor de Lògica que ja va ser protagonista d'Els crims d'Oxford juntament amb el seu alumne argentí Guillermo, transsumpte del propi autor, es veuen embolicats en aquests crims i apliquen els seus coneixements matemàtics i lògics per anar acoblant les peces del trencaclosques que formen uns crims que se succeeixen cada vegada a major velocitat. Però en Els crims d'Alicia s'apliquen no només raonaments matemàtics o lògics, sinó les claus que existeixen en els propis llibres de Lewis Carroll.
Guillermo Martínez ha escrit una novel·la policíaca amb un argument elaborat amb mestria. Ho és la presentació dels personatges, molt dispars i ben retratats, la descripció dels variats escenaris i el relat dels succeïts que es van concatenant fins que comencen els crims. Uns crims en els quals mostra més la intel·ligència i l'enginy que la brutalitat o la sang. Tot això recorda les novel·les britàniques clàssiques i, com en elles, el seu estil és correcte amb una prosa acurada i un llenguatge precís.
Guillermo Martínez (Argentina, 1962) és matemàtic, doctor en lògica i autor de llibres de contes, assajos i novel·les com Sobre Roderer, La dona del mestre o Els crims d'Oxford, que té versió cinematogràfica. Amb Els crims d'Alícia ha aconseguit el Premi Nadal 2019.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar