ELS LLIBRES QUE VAN DEVORAR EL MEU PARE

ELS LLIBRES QUE VAN DEVORAR EL MEU PARE

14,90 €

  • Editorial: BLACKIE BOOKS
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-17552-28-2
  • Páginas: 144
  • Encuadernación: Bolsillo
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

14,90

Añadir a mi cesta

Consigue 0,75 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 26/01/2022

14,90 €

Consigue 0,75 puntos TROA

Enviar a un amigo

L'autor ha ideat un argument enginyós. El protagonista és Ivan, un nen de dotze anys que relata la seva història en primera persona, des que era al ventre de la seva mare. El seu pare, Vivaldo Bonfino, té una feina "tediós, avorrit, pla, insuportable, ple d'informes. (...) No obstant això, el meu pare es portava llibres, llibres i més llibres! No era un costum exemplar, però era una força més forta que ell". Tot això l'hi va explicar la seva àvia, perquè ell no va arribar a conèixer el seu pare que pel que sembla va patir un infart mentre estava treballant.
Quan Ivan tenia dotze anys, la seva àvia li tenia preparada una sorpresa com a regal. El va fer seure a la butaca de ratlles. Li va explicar que el seu pare portava molts anys guardant "els seus llibres a l'àtic de la meva àvia. La biblioteca del meu pare havia estat esperant-me dotze anys, tots aquells llibres esperant a les prestatgeries. El meu pare li havia lliurat la clau del seu reducte literari a la seva àvia. Dóna-li quan ell ja pugui llegir el meu àtic de llibres ". La seva àvia li va lliurar la clau amb solemnitat i des de llavors Ivan, anava a l'escola, estudiava tot el que podia per treure bones notes, i quan acabava se’n anava a l'àtic a llegir.
I allà va llegir llibre rere llibre. Llibres que contenen històries, en què s’hi ficava tant que recorre carrers de Londres amb Wells, busca Stevenson i llegeix L'illa del tresor i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Enamorat de Beatriz, troba el seu nom en la Divina Comèdia; descobreix Dostoievski, i amb ell Sant Petersburg, amb la seva avinguda Nevski i després a Cyrano l'espadatxí i tants més. Ivan, com ho feia el seu pare, es fica en els llibres i interactua amb els personatges. El llibre relata les aventures que viu amb ells. Unes aventures que traça la seva imaginació i que viu com si fossin reals: per a sorpresa de la seva àvia, es posa una bufanda un dia de calor per pujar a l'àtic. Aquest dia havia de viatjar a Rússia.
En resum: un simpàtic llibre d'aventures ben escrit i que fa atractiva la lectura.
Afonso Cruz és escriptor, director de cinema d'animació, il·lustrador i també compon cançons que interpreta amb el seu grup The Soaked Lamb. Va néixer el 1971 a Figueira da Foz a la costa portuguesa, el 1971. El 2008 va publicar el seu primer llibre A carn de Deus, i el 2010 A boneca de Kokoschka amb el qual va guanyar el Premi de Literatura de la Unió Europea i el 2011 va obtenir el Premi Maria Rosa Colaço per la novel·la Us Livros que devoraram o meu pai.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar