ELS SETZE ARBRES DEL SOMME

ELS SETZE ARBRES DEL SOMME

Ahorras un 5,0%

20,90 €

19,86 €

Ahorras un 5,0%

20,90

19,86

Alerta disponibilidad
No Disponible El artículo no se encuentra disponible para la venta online en este momento. Haz clic en Alerta disponibilidad y te avisaremos cuando tengamos ejemplares

Ahorras un 5,0%

20,90 €

19,86 €

Enviar a un amigo

Els setze arbres del Somme, bedolls que van ser plantats segles enrere, constitueixen pel valor de la seva fusta un tresor la disputada possessió de la qual centra la trama d'aquesta novel·la de l'escriptor noruec Lars Mytting (1968). Un ric industrial fuster escocès i un famós fuster suec autor de mobles de luxe, pugnen per fer-se amb el preuat material però ensopeguen amb la dificultat que es troben en un terreny minat per un dels exèrcits que van participar a la vora del riu Somme en una cruenta batalla durant la Primera Guerra Mundial. El 1971, el nét de tres anys de l'ebenista, s'endinsa en aquest bosc francès en un moment de descuit dels seus pares. Durant la recerca, trepitgen una de les mines sense detonar que, en explotar, provoca la seva mort. El fill, però es salva i vint anys després, ja adult, torna al lloc del sinistre per aclarir punts foscos sobre el tràgic accident. L'autor maneja amb habilitat la tècnica d'alternar plans temporals diferents, que li permet un continu canvi d'ambients i llocs. Episodis variats en els quals intervenen un notable nombre de personatges per narrar la història de tres generacions d'una mateixa família de grangers noruecs del segle XX. Successos relacionats amb les dues Guerres Mundials, lliurades al llarg de la primera meitat del segle passat constitueixen l'arrel de la intriga que centra el desenvolupament argumental, molt extens i complex. L'ebenista noruec que emigra a França, cedeix la granja al seu germà i, quan les tropes de Hitler envaeixen el país nòrdic, es vesteix amb l'uniforme alemany al mateix temps que el seu germà a França es converteix en col·laborador actiu de la Resistència anti nazi. La família queda així dividida i enfrontada per aquesta circumstància, d'una manera que repercutirà sobre les dues generacions següents. Així, l'últim descendent, que figura com a protagonista i narrador de la història, no cessa en el seu propòsit d'investigar quins secrets van ser els que van ocultar els seus avantpassats i quina és la seva relació amb els bedolls plantats a la vora del riu Somme. Les descripcions de paisatges, francesos, escocesos i noruecs, el reflex de les diferents èpoques i estrats socials en diverses regions europees, així com els efectes de la persecució dels jueus a l'Alemanya Nacionalsocialista, formen un entramat sobre el qual el protagonista s'ha de moure amb molta precaució. El seu propòsit d'indagar en el passat, li exigeix seguir pistes difuses i buscar certeses a través de les mitges veritats que aconsegueix arrencar a les persones amb les que s'entrevista. L'aparició d'una misteriosa jove escocesa que unes vegades sembla ajudar-los i altres enganyar-lo, afegeix elements sentimentals a aquesta laberíntica tasca d'investigació que, en alguns moments, arriba a resultar fatigosa per al lector.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar