ESCOLA DE FANTASIA

ESCOLA DE FANTASIA

REFLEXIONS SOBRE EDUCACIÓ PER A MESTRES, PARES I NENS

15,90 €

15,90

Consigue 0,80 puntos TROA

15,90 €

Consigue 0,80 puntos TROA

Enviar a un amigo

"El que aprenen els nens a l'escola és una centèsima part del que aprenen dels seus pares, de les seves famílies, dels seus amics, de la societat en què creixen, del carrer, de la televisió, dels jocs, de tot i de tots ".
Escola de la fantasia, no és una pel·lícula de Walt Disney és un banquet d'idees innovadores de Gianni Rodari, escriptor, pedagog i periodista italià especialitzat en literatura infantil i juvenil i, sobretot, gran pedagog de la fantasia; això que avui es coneix com el gran motor de l'aprenentatge infantil: la creativitat.
A Escola de fantasia es recullen alguns textos assagístics publicats per Gianni Rodari a la premsa italiana entre els anys 1966 i 1980, en què va morir.
En els seus tres capítols: "Ensenyar a aprendre", "Aprendre a ensenyar" i "Imaginar", l'autor navega i aprofundeix en l'aventura educativa que conciliï la fantasia i la realitat que, per cert, no són per a ell antitètiques sinó tot el contrari ja que "la fantasia serveix per explorar la realitat: és el tercer ull".
Rodari es va ficar en les sabates i en el cap investigador dels nens per dir-li a la gent gran quin és el món que veu, "ja que els nois -diu- necessiten passió, experiències, concebre ideals i aprendre a estimar-los per sobre de tot" i amb passió.
Hi ha, segons Rodari, nou formes d'ensenyar a odiar la lectura i altres tantes -almenys- per ensenyar als nois a imaginar contes, elaborar històries de tot tipus, establir aquest col·loqui amb les coses que l'envolten, que en definitiva no és altra cosa que ensenyar-los a desenvolupar la fantasia per accedir al coneixement de la realitat. "No tenim, doncs, que donar-los als nens quantitats de saber sinó instruments per investigar, instruments culturals per crear, per portar la recerca fins on puguin ... .Després els empenyerem una mica més enllà".
D'aquesta manera tan propera, aquesta selecció de textos assagístics de Rodari recollits en el llibre, transmeten al lector interessat aquesta certa nostàlgia del mestre lliurat i rebel que ja va descobrir el que la moda educativa ven com un nou mediterrani innovat.

Más libros de este autor

Ver todos
Gianni Rodari

Gianni Rodari

Gianni Rodari nació en Omenga, Italia en 1920. Hijo de padres panaderos y huérfano de padre desde los nueves años, fue criado a partir de entonces por una tía y después educado en internados y seminarios. Cuando terminó la Segunda Guerra Mundial, finalizó sus estudios de Magisterio y comenzó a trabajar como periodista en el diario Cinque Punte. Sus primeros textos literarios aparecieron en publicaciones como L’Ordine Nuevo firmando con el pseudónimo Francesco Aricocci. Pasó por varias publicaciones hasta que finalmente se incorporó y dirigió la... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar