FRANCAMENT, FRANK

FRANCAMENT, FRANK

9,95 €

  • Editorial: LA BUTXACA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-16600-87-8
  • Páginas: 256
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Narrativa
  • Idioma: Catalán

9,95

Consigue 0,50 puntos TROA

Valoración TROA

Calidad literaria

Contenidos

Libros de interés general. Más adecuado para personas con criterio y formación en los temas tratados

Valoración de los clientes

9,95 €

Consigue 0,50 puntos TROA

Enviar a un amigo

Francament, Franc reuneix quatre narracions breus en què l'agent immobiliari Frank Bascombe, protagonista de tres novel·les anteriors de l'escriptor americà Richard Ford, (1944) refereix en primera persona alguns episodis de la seva vida de jubilat. En el primer, titulat "Sóc aquí jo" el propietari actual d'una casa que havia pertangut a Frank en el passat el crida per comunicar-li que un huracà ha devastat la zona i l'ha destruït. El segon: "Tot podria ser pitjor" tracta de la visita que rep a casa seva, d'una dona negra, professora d'Història, la família, en la seva infància, va viure en ella. Les circumstàncies que van motivar el seu canvi de domicili, en quedar òrfena amb setze anys, difícilment podrien haver estat més tràgiques. En el tercer relat: "La nova normalitat" Bascombe, casat en segones núpcies, va a veure la seva exdona a la residència a on aquesta, malalta de Parkinson, s'ha retirat. Finalment, a "Morts d'altres" un antic amic, proper a morir, li revela que temps enrere, el va trair amb la seva primera esposa.
Els quatre relats formen un conjunt unitari en tant que reflecteixen el desencant d'un home de seixanta-vuit anys respecte al món en què viu i al futur que li espera, poc després que el segle XX hagi deixat pas al següent. Des de diferents angles focals, s'examina el passat com a causa immediata del que ha passat posteriorment i es revisen amb lucidesa amarga i pessimista els actes de joventut i maduresa que considera causants de situacions actuals. Antigues conviccions, seguretats i certeses han perdut solidesa amb el pas del temps, substituïdes per incerteses, temors i inestabilitats de tota mena. Bascombe se sent commogut i inquiet per notícies que no desitjava rebre i que sense alterar les seves circumstàncies materials, afecten al seu equilibri emocional, més sensible en la seva última etapa vital. L'estil, d'una sobrietat realista que es compagina amb una acurada qualitat expressiva i una elaborada construcció gramatical, l'ambientació i sobretot el perfil psicològic del protagonista són propis d'un escriptor considerat un dels millors de la seva generació al seu país. El contingut de fons escèptic, desconeixedor de la transcendència i moralment permissiu, és el característic d'un entorn social mancat de creences religioses.

Más libros de este autor

Ver todos
Richard Ford

Richard Ford

Richard Ford (1944, Jackson, Mississippi) ha publicado seis novelas –Un trozo de mi corazón, La última oportunidad, Incendios y la trilogía protagonizada por Frank Bascombe: El periodista deportivo, El Día de la Independencia (premios Pulitzer y PEN/Faulkner) y Acción de Gracias–, tres libros de narraciones cortas y largas –Rock Springs, De mujeres con hombres y Pecados sin cuento–, y el breve libro memorialístico Mi madre, editados todos ellos en Anagrama, que le han confirmado como uno de los mejores escritores norteamericanos de su generació... [Leer más]

Nuestros clientes opinan

Sé el primero en opinar sobre este libro.

Deja tu opinión

Valoración TROA

Contiene valores positivos

De interés general para todos los públicos

De interés general para público formado

Requiere un criterio moral sólido

Puede herir la sensibilidad del lector

Sin valoración TROA