GIRONA, 1939: PORTA DE L'EXILI

GIRONA, 1939: PORTA DE L'EXILI

ESCRITS DEL FINAL DE LA GUERRA CIVIL

19,00 €

  • Editorial: L'AVENÇ
  • Año de edición:
  • Materia: Historia. Generalidades
  • ISBN: 978-84-18680-03-8
  • Páginas: 280
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

19,00

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

19,00 €

Enviar a un amigo

Girona va viure, com tot Catalunya, en els darrers dies de gener i els primers dies de febrer de 1939, uns moments hist.rics d'una granintensitat dramàtica. L'entrada a la ciutat de les tropes franquistes, el 4 de febrer, va ser la frontissa que marcaria amb una empremtaprofunda la vida gironina. Un cop ocupada, la persecució i larepressió implacables, executades amb contumàcia, allargaria elsacrifici i la desolació. Al voltant d'aquesta cruïlla, una munió decatalans passarien per la ciutat camí de l'exili. Aquest pas feixuc va deixar testimonis eloqüents de persones an.nimes o de destacatsdirigents polítics o representants de la intel·lectualitat catalana.Són textos farcits d'emoció patri.tica, de vibració emocional,expressada sota diverses formes literàries; hi traspua l'elevació dels sentiments i dels ideals i la més estricta quotidianitat marcada perla constatació de les penúries i les mancances més elementals. Percontra, la ret.rica feixistitzant dels franquistes s'imposaria en elstextos dels ocupants. Els mites de la Guerra del Francès que CarlesRahola havia revisat s'imposarien altre cop mitificats i

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar