HISTÒRIA DELS AVIS QUE NO VAIG TENIR

HISTÒRIA DELS AVIS QUE NO VAIG TENIR

21,90 €

  • Editorial: ANAGRAMA
  • Año de edición:
  • Materia: Otras biografías
  • ISBN: 978-84-339-1802-4
  • Páginas: 408
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Llibres Anagrama
  • Idioma: Catalán

21,90

Añadir a mi cesta

Consigue 1,10 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 12/08/2022

21,90 €

Consigue 1,10 puntos TROA

Aquesta Història dels avis que no vaig tenir és la tercera obra que publica Anagrama d’Ivan Jablonka, professor d'Història de la Universitat de París XIII. Com les seves obres anteriors és difícil de classificar. No és biogràfica perquè vol arribar a saber alguna cosa dels que no hi són; històrica sí perquè a propòsit de la recerca dels seus avis, reflecteix la situació d’una part important d’Europa en el període entre guerres i en els primers anys de la Segona Guerra Mundial. A més, utilitza tot gènere de fonts: escrites, orals, entrevistes… És també una mica poètica perquè tot el que està escrit està impregnat de la nostàlgia per l'absència.
Els seus avis, jueus polonesos, van morir a Auschwitz, després d'haver viscut a Polònia, a França en condicions terribles, sempre perseguits. Tenen l'oportunitat, abans de ser trobats pels nazis, de poder confiar els fills a persones de la família. Un dels nens és el pare de l'escriptor.
A la narració, sovint hi ha diversos plans temporals, ja que quan apareix un personatge nou, explica com ha arribat fins aquí. Molt abundant el nombre de personatges. Per poder-ho seguir l'autor aporta un plànol de famílies al final del llibre. Això no és cap obstacle perquè sigui difícil saber qui és qui.
Està perfilada la personalitat dels avis. La seva estada al camp de concentració dóna lloc a les més dures descripcions de la vida als camps.
És un plantejament molt original. Serà interessant per als que vulguin aprofundir en la situació dels jueus polonesos en aquesta època.
Una novel·la per a un públic culte interessat en la història.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar