JOSEP MIRET MUSTÉ (1907-1944)

JOSEP MIRET MUSTÉ (1907-1944)

18,00 €

  • Editorial: EDICIONS 62
  • Año de edición:
  • Materia: B. de personajes históricos
  • ISBN: 978-84-297-7618-8
  • Páginas: 220
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Biografies I Memòries
  • Idioma: Catalán

18,00

Consigue 0,90 puntos TROA

18,00 €

Consigue 0,90 puntos TROA

Enviar a un amigo

El llibre és una biografia de Josep Miret i Musté, que va ser un ideòleg comunista, patriota, combatent en la Guerra Civil, antifeixista, orgull del PSUC. Va ser el que va unir quatre partits d’esquerra per fundar el PSUC, a l’any 1936, perquè veia la necessitat de la unió proletària contra el feixisme. Estava contra la Lliga, que era el partit de dretes, i en favor de les conquestes socials com a aspiracions dels obrers catalans. Deia que calia atacar implacablement l’Església fins a reduir-la als temples, que mai havia d’haver abandonat.
Tingué diferents càrrecs en la Generalitat republicana i durant la guerra fou Conseller de la Generalitat, encara que es queixava de les execucions capricioses desautoritzades. Es va exiliar en acabar la guerra, i participà en la resistència antinazi francesa a Paris, de manera molt intensa, que el portà a jugar-se la vida, fins que fou empresonat i deportat a Mauthausen, on va ser assassinat l’any 1944.

Seguint la trajectòria política de Miret, l’autora ens aproxima a l’evolució del socialisme a Catalunya durant els anys de la segona república. Quan era Alcalde Pasqual Maragall se li dedicà un carrer a Barcelona, al barri de La Verneda.

L’autora és Doctora en Història, professora d’història en diversos Instituts de batxillerat, i ha divulgat estudis i publicacions sobre la política escolar a l’Ajuntament de Barcelona, el personal polític i la representació de la dona en els consistoris durant la República. És Vicepresidenta de l’Amical de Mauthausen i altres camps i ha escrit articles i llibres sobre la deportació republicana als camps nazis.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar