L'ACUSACIÓ

L'ACUSACIÓ

RELATS PROHIBITS DE COREA DEL NORD

19,95 €

19,95

Consigue 1,00 puntos TROA

19,95 €

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Amb el títol de L'acusació es publiquen nou relats sota el pseudònim de Bandi, escriptor nord-coreà que roman en l'anonimat. El volum presenta una nota de l'editor i uns apèndixs en què es narra com es va aconseguir treure aquests textos del país. Les trames, ambientades en 1990 sota els mandats de Lim Il-sung i el seu fill, reflecteixen amb cru realisme la vida diària dels seus habitants i com la població és sotmesa a un règim ferri. Bandi descriu la fam, els treballs forçats per sobreviure, el plor d'un nen davant el retrat de Karl Marx i com els seus pares intenten ocultar amb unes persianes, gairebé sempre petits gestos per evitar denúncies injustificades. Potser el conte més patètic sigui el que narra el desesperat intent d'un home per viatjar al costat de la seva mare agonitzant que és interceptat per la burocràcia i falta d'humanitat. Es dibuixa una gent constantment vigilada, amb el risc de ser detinguda davant la mínima aparença de desobediència a l'omnipotent govern mentre viu pràcticament esclavitzada, en la misèria o tractada com a mercaderia, sempre sota l'ull vigilant del Gran Líder.
Les històries que aquí es recullen ofereixen diferents temàtiques i protagonistes però totes tenen la característica comuna de retratar des de diferent òptiques la imatge del totalitarisme comunista. El seu autor reflecteix sense embuts la vida asfixiant del ciutadà de manera que qualsevol detall o conducta diferent es veu com a manifestació de subversió. Els relats, elaborats amb enginy, excel·lent estil i segons un concepte clàssic del gènere, recorren amb freqüència al flashback i a un to satíric, de vegades ratllant en l'absurd, per ridiculitzar la dures situacions a què són sotmesos els habitants del país. Els seus personatges, representants de la veu de la dissidència i de la denúncia davant de la tirania, són forts tot i veure’s atrapats i la narració és capaç de destil·lar cert lirisme com a contrapès a la duresa de les seves trames. El llibre, que ha estat traduït a 18 idiomes i publicat a 20 països, és una lectura molt interessant i colpeja la consciència del lector.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar