L'AMIC RETROBAT

L'AMIC RETROBAT

16,00 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Novela histórica
  • ISBN: 978-84-664-2275-8
  • Páginas: 144
  • Encuadernación: Cartoné
  • Colección: Clàssica
  • Idioma: Catalán

16,00

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

16,00 €

Història de l'amistat sorgida entre dos nois alemanys, un família noble i l'altre fill d'un metge jueu. Companys de classe i de gustos afins, tots dos gaudeixen durant l'hivern de 1932 de la seva mútua companyia. No obstant això, els efectes de l'arribada al poder de Hitler, amb les seves lleis antisemites, provoca la ruptura d'aquesta harmonia i la fugida del jueu als Estats Units. Molts anys després, aquest, protagonista i narrador de la història, troba inesperadament en un anuari el nom del seu antic amic i esbrina quin va ser el seu destí.
L'obra, part primera d'una trilogia, és un relat intimista, molt ben escrit, que, sense ser autobiogràfic -ja que Uhlman (1901-1985) pertany a la generació anterior a la dels personatges-, sí que s'inspira en la seva pròpia experiència de jueu i alemany, exiliat del seu país en 1933. L'autor, pintor de professió, demostra una gran maduresa literària, tot i que la seva producció escrita va ser tardana i molt reduïda. L'obra, datada el 1971, és una narració curta elaborada amb tota cura, tant en els matisos psicològics que jalonen el desenvolupament de la trama com en els precisos i expressius detalls ambientals que emmarquen l'acció. L'estil revela un intens procés de depuració lèxica i gramatical per aconseguir transmetre al lector una història dramàtica l'abast de la qual transcendeix l'individual per simbolitzar la tragèdia de tota una nació, en termes formalment sobris. La fondària de l'amistat que centra el tema compensa la duresa de la problemàtica racial que la trenca, i el diferent sentit de la vida dels dos amics, derivat de les seves diferents conviccions religioses, està tractat sense prejudicis en cap sentit, amb respectuós realisme .

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar