L'ANALFABETA QUE VA SALVAR UN PAÍS

L'ANALFABETA QUE VA SALVAR UN PAÍS

19,95 €

19,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

19,95 €

Novel•la d'humor protagonitzada per una jove sud-africana de color , nascuda a Soweto , un barri pobre i conflictiu de Johannesburg , durant els temps d'estricta segregació racial . Filla de pare desconegut i òrfena de mare des dels deu anys, mai va anar a escola però va aconseguir aprendre a llegir i a parlar diversos idiomes i va aconseguir portar una vida d'increïbles aventures .
L'acció , que s'estén al llarg de tres dècades , respon a una intenció de fons de crítica política . A la primera meitat es denuncia el tracte humiliant que la protagonista rep com a empleada de la neteja d'un enginyer blanc. Sense deixar-se acovardir , treu profit dels llibres que hi ha a la casa on treballa i adquireix amplis coneixements de diversa índole , gràcies a la seva notable intel•ligència i sentit pràctic . A la segona, una inversemblant conjuntura li permet fugir a Suècia , on demana asil polític , aconsegueix integrar-se en un món molt diferent del seu d'origen i arriba a ser ambaixadora de la seva nova pàtria a la Sud-àfrica de Mandela . L'autor prescindeix de tota versemblança per donar forma a uns episodis que caricaturitzen aspectes concrets de la política de l'apartheid i manifesten la situació arbitrària i cruel en què vivien els negres . En traslladar l'ambientació a Suècia , satiritza també la societat de la seva pàtria , encara que per motius molt diferents. El seu objectiu és ridiculitzar joves burgesos , comunistes i anarquistes , que tenen confusos somnis revolucionaris sense haver patit mai penúries ni injustícies . El desenvolupament argumental , encara que àgil i pròdig en efectes còmics , resulta , però, massa extens i la trama perd força per la repetició de recursos narratius . Els personatges secundaris , perfilats amb trets convencionals , no mostren la suficient entitat per complementar una protagonista clarament sobredimensionada i l'estil respon a una elaboració senzilla , d'escassa projecció estètica . El contingut , més enllà de les consideracions sociopolítiques , reflecteix , sense descripcions , un entorn moralment permissiu .

Más libros de este autor

Ver todos
Jonas Jonasson

Jonas Jonasson

(Växjö, Suecia, 1962) Periodista, productor televisivo sueco y escritor. Tras una larga carrera como periodista, consultor de medios y productor de televisión, Jonasson decidió empezar una nueva vida y redactar la novela que llevaba años queriendo escribir. Se instaló entonces en Ponte Tresa, una pequeña ciudad junto al lago de Lugano, en Suiza, donde escribió “El abuelo que saltó por la ventana y se largó”. Obra que le ha reportado gran éxito entre los lectores y la crítica especializada, además del Premio de los Libreros. En ... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar