- Editorial: BARCINO EDITORIAL
- Año de edición: 2025
- Materia: Gastronomía
- ISBN: 978-84-16726-42-4
- Páginas: 236
- Colección: < Genérica >
- Idioma: Español
Ahorras un 5,0%
20,00 €
19,00 €
Alerta disponibilidad onlineAhorras un 5,0%
20,00 €
19,00 €
LArt de cuina és un tractat manuscrit inèdit fins ara. El seu autor anònim es defineix com a trinitari, un orde religiós amb dues branques, la calçada i la descalça, que ha estat poc estudiat a casa nos tra. A diferència daltres receptaris de cuina conventual que donen descripcions detallades de principis bàsics dordre, neteja i altres nocions generals de cuina pràctica, el cuiner que va escriure aquesta obra és més ambiciós en el seus objectius i, a banda daportar receptes ordinàries per a una comunitat religiosa, o per a malalts i convalescents, satreveix a idear i preparar fins i tot banquets per a festes i personatges principals avesats a diversos serveis de plats diferents en un mateix àpat.
Aquest objectiu de cuinar per satisfer comensals molt diversos és una mostra del canvi social i del paradigma gastronòmic que es produeix en el tombant del segle xviii al xix, amb la introducció daltres modes gastronòmiques, usos a taula, i amb el sorgiment de la cuina burgesa i de la restauració pública.
Añadir a mis favoritos
Compartir