L'HORA DE DESPERTAR-NOS JUNTS

L'HORA DE DESPERTAR-NOS JUNTS

TRADUCCIÓ DEL BASC DE PAU JOAN HERNÀNDEZ

20,00 €

  • Editorial: EDICIONS 62
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-297-7528-0
  • Páginas: 376
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: El Balancí
  • Idioma: Catalán

20,00

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

20,00 €

Kirmen Uribe explora una època de la història del País Basc a través del rastre d'una família en L'hora de despertar-nos junts. La novel·la rescata el títol d'un poema d'Ezra Pound i la seva acció es desenvolupa des de 1927 a 1979. Karmele Urresti viu en el seu Ondarroa natal quan el 1936 és sorpresa per la guerra civil, mentre molts veïns fugen ella roman curant els ferits i intentant alliberar el seu pare empresonat. S'exilia a França com a part de l'ambaixada cultural basca i allí coneix el seu futur marit, el trompetista Txomin Letamendi, un home idealista, defensor de les llibertats i de la identitat del poble basc. Formen un família feliç i junts recorren diversos països d'Europa. Quan París és pres pels nazis marxen a Veneçuela on Txomin és reclutat pel Lehendakari José Antonio Aguirre per sumar-se als serveis secrets bascos i realitzar tasques d'espionatge contra els nazis. Al seu retorn, ja a Barcelona, Letamendi és capturat i torturat en una presó franquista i mor. Karmele torna a Veneçuela deixant els seus fills amb els seus avis i més tard, un fill de Txomin participa temporalment en tasques de propaganda d'ETA fins que, desencantat, trenca amb la banda armada i s'afilia a un grup d'esquerra.
Uribe s'inspira en el quadre d'Antonio Gezala "Nit d'artistes a Ibaigane" que reprodueix una vetllada dels anys 20 en la qual figura el trompetista Txomin Letamendi per ambientar la seva narració i sobre la base d'un relat real afegeix tocs de ficció amb la prosa neta i lírica que el caracteritza. La novel·la resulta molt interessant per la temàtica i el punt de vista adoptat ja que l'autor rescata històries de la història, no només del poble basc, sinó també d'Espanya i Europa. A partir del diari de Manuel de Sota i vestigis familiars, recrea la trajectòria de Karmele i Txomin, quallada de seqüències domèstiques entranyables al costat de difícils aventures. La narració pretén ser honesta sense batzegades maniqueus encara que afronta temes difícils com el nacionalisme i el terrorisme i recull algunes connotacions controvertides referides al clergat i l'Església del moment. Uribe mira amb respecte les víctimes del costat que siguin i mostra una reflexió sobre la violència, el diàleg i la convivència. La seva lectura, a més d'amenitat i qualitat literària, ofereix un rastre d'esperança.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar