L'INFINIT DINS D'UN JONC

L'INFINIT DINS D'UN JONC

LA INVENCIÓ DELS LLIBRES AL MÓN ANTIC

24,95 €

  • Editorial: COLUMNA
  • Año de edición:
  • Materia: Ensayos
  • ISBN: 978-84-664-2694-7
  • Páginas: 448
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: No Ficció
  • Idioma: Catalán

24,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

24,95 €

"Sense els llibres, les millors coses del nostre món s'haurien esfumat en l'oblit", escriu amb molt d'encert, i una absorbent qualitat literària, Irene Vallejo en aquest llibre sobre les biblioteques, llibreries i sobre la presència del llibre al llarg de la història, de manera especial en el moment crucial de la seva consolidació, durant l'època dels grecs i els romans. Escriptora i doctora en Filologia Clàssica, Irene Vallejo (Saragossa, 1979) enllaça nombroses històries i també successos personals amb les que mostra la influència dels llibres en el pensament occidental.
Però era necessari conservar la paraula, que sorgís l'alfabet i que es poguessin emmagatzemar les creacions humanes. I no només les ficcions: també els llibres de comptabilitat i dret, que són els que acceleren la creació d'eines que permetin anotar, fixar i classificar la realitat. Mostra Vallejo l'evolució de les tauletes, el papir, el pergamí ... És el papir el material més revolucionari, encara que a Europa tingués problemes de conservació. A Egipte, el seu lloc d'origen, es generalitza el seu ús, que ve a més corroborat pel paper que van exercir el Museu i la Biblioteca d'Alexandria, punt de trobada de tots els sabers coneguts i lloc de consulta dels llibres escrits fins a la data. L'autora recrea molt bé aquest paper i la seva posterior influència en el món antic.
El seu llibre és més literari que acadèmic. No es tracta d'una història de la cultura a través de l'ús dels llibres i les biblioteques. Amb molta amenitat, Vallejo desentranya històries, descobreix personatges, enllaça protagonistes amb successos secundaris. I tot encaminat a valorar el paper del llibre en la història de la humanitat. Però el passat, que apareix molt ben retratat, connecta gairebé sempre amb el present, donant continuïtat així a uns valors que l'autora subratlla de manera molt amena en un llibre ple de saviesa i d'històries entretingudes que tenen com a protagonistes a bibliotecaris, polítics i escriptors grecs i romans.

Los clientes que compraron este producto también compraron

Los clientes que compraron este producto también compraron

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar