L'OR BLANC

L'OR BLANC

Ahorras un 5,0%

24,00 €

22,80 €

  • Editorial: EDICIONS 62
  • Año de edición:
  • Materia: Ensayos
  • ISBN: 978-84-297-7498-6
  • Páginas: 456
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

Ahorras un 5,0%

24,00

22,80

Añadir a mi cesta
En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 21/06/2021

Ahorras un 5,0%

24,00 €

22,80 €

Enviar a un amigo

Edmund de Waal (Nottingham, 1967) ceramista i professor de ceràmica a la Universitat de Westminster, presenta a L'or blanc una història de la porcellana, estructurada a través del recorregut realitzat per ell a diversos llocs famosos per la qualitat de l'elaboració d'aquest material a través dels mil anys que s'ha utilitzat amb fins comercials. En primer lloc, va visitar Jingdezhen, localitat de la Xina que va ser durant segles el centre de producció de porcellana per la seva proximitat a la muntanya Kao-ling, on es trobava gran quantitat d'argila d'un blanc puríssim, element imprescindible per a la composició de la porcellana que per la seva procedència es va anomenar a Europa "caolí". Després, es va traslladar a Versalles i tot seguit a Dresden i Meissen, llocs, aquests dos últims, convertits en l'eix de l'afamada "porcellana de Saxònia". El viatge prossegueix fins a Anglaterra, centrant-se en Plymouth i Cornualla per finalitzar a Baviera.
L'obra, extensa i ben documentada, posa en relleu que l'anomenat "or blanc" elaborat a força de terra, foc i inspiració artística, va ser per la seva fragilitat i bellesa objecte d'admiració i desig per part dels poderosos del món, des d’emperadors xinesos a reis europeus i col·leccionistes adinerats. L'autor combina les referències tècniques, pel que fa als diversos tipus de porcellana a cada país i època, amb la descripció del corresponent entorn històric i social en què es van produir. S'inclouen també referències sobre la dimensió humana d'artesans i artistes que van anar introduint innovacions en el disseny i decoració de les peces, tant d'adorn com de parament. La seva condició d'expert en la matèria se suma a les seves qualitats d'escriptor per a prestar a aquest interessant tractat d'història el to amè d'una crònica divulgativa. Des de les primeres notícies sobre la porcellana, arribades a Venècia gràcies a Marco Polo, fins a la producció minimalista del propi de Waal, el lector recorre en aquestes pàgines un llarg i de vegades intricat camí d'amor a l'art, investigacions científiques i ambicions econòmiques. Entre la manera de treballar dels artesans xinesos de fa cinc segles i la producció industrial anglesa, iniciada al segle XIX per Josiah Wedgwood, hi ha una gran distància que en aquestes pàgines apareix com una gran aventura creativa on han intervingut multitud d'éssers humans, majoritàriament modestos i anònims artesans.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar