L'ÚLTIM VAIXELL

L'ÚLTIM VAIXELL

23,95 €

23,95

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

23,95 €

L'inspector Leo Caldas torna de la mà del seu creador, Domingo Villar (Vigo, 1971), tercer llibre de la saga policíaca iniciada amb Ulls d'Aigua i La platja dels ofegats (de les dues hi ha ressenya Troa i la segona l'hem inclòs en el fullet 150 llibres Imprescindibles), llibres que han aconseguit gran èxit i collit diversos premis.
L'acció se situa de nou a l'entorn de la ria de Vigo, un escenari de mariscadors, forts temporals i un vaixell travessa cada mitja hora per transportar els treballadors. Un dia de tardor, Leo Caldas rep la visita d'un prestigiós cirurgià per denunciar la desaparició de la seva filla, Mónica Andrade, jove ceramista resident a la petita localitat de Tiran, que no ha acudit a dinar a casa ni ha assistit a classe a l'Escola d'Arts i Oficis de Vigo. El seu pare aporta escassa informació sobre la seva filla ja que, segons sembla, no tenia problemes especials. Leo comença, amb el seu ajudant Estévez, a rastrejar els llocs habitats per Mónica, les seves trucades de mòbil durant les últimes hores abans de desaparèixer amb el desig de trobar qualsevol pista que llanci una mica de llum. Tot és una absoluta incògnita i Caldas s'implica a preu fet en mantenir converses amb col·legues de la noia, amics i coneguts, un elenc de contactes que es va ampliant als veïns més diversos de la zona: un adolescent discapacitat, un luthier, un cuidador d'ocells i altres vilatans que en algun cas diuen haver vist alguna cosa, però tot és com una nebulosa incerta en la línia de l'atmosfera que envolta el succés.
El cirurgià pressiona cada vegada més perquè es dupliquin els treballs de recerca i, inevitablement, l'assumpte salta als mitjans de comunicació, de manera que l'alarma s'estén ja que Mònica no apareix ni viva ni morta. La investigació canvia de rumb un cop i un altre, ja que hi ha indicis que apunten en diverses direccions i Caldas està desconcertat ja que té dades però no aconsegueix descobrir l'autor material dels fets tot i que ha interrogat possibles sospitosos.
Villar condueix la trama amb una tècnica eficaç d’àgils diàlegs amb la qual aconsegueix crear una poderosa intriga i un atractiu ambient de misteri, lògicament amb el suport de la personalitat de l'incombustible inspector i del seu ajudant Estévez. Novel·la molt ben escrita i encertadament ambientada a la zona, les característiques presten un to especial, de vegades humorístic, relatiu a la manera de ser dels seus habitants, tots ben dibuixats fins i tot en el cas de secundaris. Destaca l'elegància en el tractament de totes les temàtiques que apareixen en el llibre, algunes d'elles complexes.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar