LA BANDA DELS NANOS

LA BANDA DELS NANOS

21,90 €

  • Editorial: ANAGRAMA
  • Año de edición:
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-339-1546-7
  • Páginas: 377
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Llibres Anagrama
  • Idioma: Catalán

21,90

Consigue 1,10 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 9,99 €

21,90 €

Consigue 1,10 puntos TROA

Enviar a un amigo

Roberto Saviano (Nàpols, 1979) conegut per les seves novel·les testimoni en què denuncia les activitats criminals de les diverses famílies de la màfia italiana, aborda a La banda dels nanos el drama social plantejat per la delinqüència juvenil a Nàpols.
Protagonitza l'acció Nicolas Fiorillo adolescent de 15 anys líder d'un grup de nois de la seva edat que imiten les pràctiques de les bandes organitzades i rivalitzen amb elles en els negocis d'extorsió, tràfic de drogues i assalts a mà armada. Fiorillo, més conegut com "El Marajá" pels seus dots de comandament i freda crueltat, després de treballar al servei d'organitzacions veteranes, decideix actuar pel seu compte i crear una banda regida pels mateixos criteris de fidelitat i cega obediència que caracteritza la màfia siciliana. Gràcies als beneficis de la droga i dels atracaments adquireixen un arsenal d'armes, aprenen a servir-se d'elles i sembren el terror als barris de Nàpols que es neguen a pagar-los tribut. Aconsegueixen rebutjar els atacs de rivals poderosos que no semblen disposats a cedir terreny i disposen també de avesats matons disposats a eliminar la competència dels improvisats i joves aprenents de la professió criminal. Entre els seus, el Marajá no tolera la menor relliscada i castiga amb mà dura les actituds rebels dels seus companys i els impedeix abandonar el grup sota amenaces de mort que no dubtaria a portar a la pràctica si ho considerava oportú. Se succeeixen els actes de violència física, assassinats indiscriminats i referències al sexe que Saviano descriu amb una prosa realista per cridar l'atenció sobre el greu conflicte social que també afecta a familiars i amics dels adolescents. En frase del mateix autor, els nois es mostren insolents, mal educats i violents, dedicats a trepitjar, xocar i córrer per escapar a les seves motos pels retorçats carrerons del centre històric de la ciutat. Els pares i germans dels delinqüents pateixen les conseqüències dels seus actes criminals que de vegades, com passa en el cas del Marajá, es cobra la vida d'algun d'ells, víctima innocent de les venjances entre bandes rivals. A part de la cruesa de la trama la novel·la inclou diversos episodis d'abusos sexuals, algun caràcter aberrant, encara que sense descendir a detalls excessivament morbosos, donat el propòsit, en certa manera moralitzant, que preval al llarg del relat.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar