LA MALEDICCIÓ DELS PALMISANO

LA MALEDICCIÓ DELS PALMISANO

9,95 €

9,95

Alerta disponibilidad
No Disponible El artículo no se encuentra disponible para la venta online en este momento. Haz clic en Alerta disponibilidad y te avisaremos cuando tengamos ejemplares

Enviar a un amigo

La maledicció dels Palmisano de Rafael Nadal està ambientada en el sud d'Itàlia durant la primera meitat del segle XX en el context d'una Itàlia rural, pobre i molt marcada pels llaços familiars, concretament dels Convertino i els Palmisano. La narració explica com, anys després, l'autor i la seva dona, viatgen al sud d'Itàlia i a la plaça d'un poble troben un monòlit dedicat als morts de la Primera Guerra Mundial amb un deixant en què s'han gravat els nom dels quaranta-dos herois locals, la meitat amb el cognom Palmisano, mentre que en un altre monument, que recorda els caiguts en la Segona Guerra Mundial, la meitat són dels Convertino. A partir d'aquí, la trama evoca com Vito O. Palmisano I Antonio Convertino moren en la Primera Guerra Mundial, deixant vídues les seves esposes, Donata i Francesca, qui decideixen viure juntes per compartir penes i ajudar-se mútuament. Quan, al poc temps, descobreixen que estan embarassades, Donata fa prometre Francesca que si té un nen fingeixi que és seu, l’anomeni Vitantonio i el criï com un Convertini, salvant així la maledicció dels Palmisano.
La història és enginyosa i ofereix referents històrics ben documentats. Amb episodis de vibrant intensitat en reflectir el retrat ambiental i bèl·lic i una denúncia social molt marcada, Rafel Nadal, mostra també forts contrastos en els aspectes religiosos i morals dels seus personatges, com la figura d'un home, considerat catòlic, que pretén intervenir amb consells inadequats en l'educació del seu nebot Vitantonio, ja que ell freqüenta prostíbuls i explota els jornalers, de manera que el noi es rebel·la i fuig. Com a contrapartida, les dues dones vídues mantenen una pietat bastant sentimental i poc fonamentada però que els porta a ser coherents i generoses en les seves conductes. L'autor en aquesta obra vol retre homenatge a tots els que es van aixecar en el Sud d'Itàlia contra l'aliança nazi-feixista conflicte que va costar moltes vides i va deixar moltes famílies trencades.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar