LA MENTIDA MÉS BONICA

LA MENTIDA MÉS BONICA

19,90 €

19,90

Añadir a mi cesta

Consigue 1,00 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 09/12/2022

19,90 €

Consigue 1,00 puntos TROA

La mentida més bonica pretén ser el document i la crítica de l’engany civil dels artífexs del procés.
Després d'una vida dedicada a l'ensenyament, dos professors de secundària —la Marina i en Carles— celebren la seva jubilació. Mirant enrere es pregunten pel seu compromís polític i es demanen en què consisteix el desengany que viuen ells i que viu el país. Les relacions amb altres professors, pares d'alumnes, veïns i fins tot estudiants ja no són les mateixes. La crisi, la repressió de l'Estat i la covid han encobert la seva perplexitat i ara no gosen mirar-se al mirall. Volien fer història, però la història els ha passat per sobre.

Francesc Serés recull la il·lusió que es va tenir i el desencís de l'independentisme.
"Sí, el país somia, -diu- tots els països ho fan. El misteri és saber com i què. Té memòria dels somnis que ha dormit? El desperten els malsons? N'hi ha que dormen més profundament que els altres? N'hi ha que somien desperts?".La decepció és el rerefons de les peripècies que viuen en Carles i la Marina el 17 de desembre de 2021, durant la jornada excepcional de la seva jubilació, en la festa d’homenatge i el seu comiat com a docents.La descripció d’aquest dia també propicia que s’interroguin sobre el present, les dificultats pràctiques de la crisi econòmica, l’ensorrament psicològic que va representar la pandèmia i, en especial, el desencant moral que va suposar de l’anomenat procés d’independència de Catalunya.Hi ha algun relat amb motiu de les entremaliadures, un xic procaces dels alumnes de l’institut...

Francesc Serés (Saidí, 1972) escriptor; va estudiar a la Universitat de Barcelona. Col·labora habitualment a mitjans de premsa escrita. El juny del 2021 fou nomenat director de l'Institut Ramon Llull, del qual ja era director de l'Àrea de Creació des del desembre del 2018.
Ha escrit La casa de foc, amb un cert relativisme moral en relació amb la violència i els silencis còmplices que la justifica.
Ha rebut el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d'altres.

Los clientes que compraron este producto también compraron

Los clientes que compraron este producto también compraron

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar