LA NOIA DE LA PIRELLI

LA NOIA DE LA PIRELLI

/

8,95 €

8,95

Consigue 0,45 puntos TROA

Valoración TROA

Calidad literaria

Contenidos

Libros de interés general por la materia o el autor

Valoración de los clientes

8,95 €

Consigue 0,45 puntos TROA

Enviar a un amigo

“Biografia novel·lada de Roser Ferran, la noia que va acabar dirigint una indústria de guerra durant la República per pur atzar: una de les últimes persones vives que van tenir un càrrec de responsabilitat a la República. Amb 21 anys va tenir a les seves ordres 3.000 treballadors de les cinc fàbriques Pirelli (fabricava els pneumàtics dels camions que anaven al front). Amb el relat de la seva vida, anirem obrint la porta a personatges fascinants que ella va conèixer -Toscanini, un dels grans directors d’orquestra de la història; el periodista César González-Ruano; l’enginyer Luraghi, poeta i futur president d’Alfa Romeo... -, per anar teixint el fresc del segle que li va tocar viure. Una vida de modernitat, atzar, vertigen i voluntat de ferro.”
Dos periodistes de La Vanguardia ens presenten la història insòlita de Roser Ferran. El llibre és un recorregut per cent anys d’història, els que té la seva protagonista. Amb el relat de la seva vida i de la seva família, en especial la infantesa i joventut, ens parla dels esdeveniments més importants d’Europa: la Itàlia de Mussolini, la segona república espanyola i la guerra civil, el camp de refugiats d’Argelers, la segona guerra mundial, la resistència francesa...
Amb estil àgil, fàcil de llegir, pot interessar el testimoni dels fets històrics viscuts que relata, però el dia a dia resulta menys atractiu, amb detalls intranscendents. Els personatges masculins, tant el pare com el marit, són força estereotipats i negatius.

Nuestros clientes opinan

Sé el primero en opinar sobre este libro.

Deja tu opinión

Valoración TROA

Contiene valores positivos

De interés general para todos los públicos

De interés general para público formado

Requiere un criterio moral sólido

Puede herir la sensibilidad del lector

Sin valoración TROA