LA NOIA SALVATGE

LA NOIA SALVATGE

17,90 €

17,90

Añadir a mi cesta

Consigue 0,90 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 08/07/2020

17,90 €

Consigue 0,90 puntos TROA

Enviar a un amigo

"Kya va posar la mà a la terra humida i vital i la maresma es va convertir en la seva mare". Aquesta frase resumeix un dels principals trets d'aquesta novel•la, un èxit de vendes als Estats Units: l'íntima i intensa relació de la protagonista amb la natura. La noia salvatge explica la història de la jove Kya, que per una sèrie de circumstàncies acaba vivint sola en una cabana als aiguamolls i pantans de Carolina del Nord, un lloc aïllat del poble i de la resta del món. Als sis anys, la seva mare i els seus quatre germans abandonen el pare, alcohòlic i violent; Kya, per la seva curta edat, és l'única que es queda. Conviu amb el pare fins als deu anys, encarregant-se de la casa i del menjar, però als deu anys també desapareix el seu pare. En aquest moment, Kya decideix viure sola i amagar-se d'aquelles persones que vulguin influir en la seva vida. Només va ser un dia a l'escola, i es va convertir en una experiència desagradable que va reforçar la seva idea de conviure només en contacte amb els animals i plantes enmig d'una naturalesa hostil, "una terra cruenta, però en absolut erma".
Kya sobreviu gràcies al seu coneixement de la terra i als musclos que aconsegueix vendre a la botiga de Jumpin, un home de color que es converteix en la persona que millor tracta Kya de tota la novel•la. Gràcies a aquests diners pot aconseguir gasolina per mour’s pels aiguamolls i tot el que necessita per portar una vida sòbria i lliure, sense lligams socials de cap tipus. Es converteix en una experta en les condicions de vida animal de les maresmes. Encara que viu sola, no és una jove esquerpa. De fet, entaula una forta amistat amb Tate, un jove naturalista que havia estat amic del seu germà, que ensenya Kya a llegir i de qui aprèn molts coneixements de la fauna i flora de les maresmes. Tate abandona Kya quan ingressa a la universitat.
Gràcies a allò que ha après, Kya comença a recopilar animals i plantes dels aiguamolls i escriu diversos llibres que es converteixen en una referència biològica. Quan Tate està a la universitat, s'enamora d'un altre jove, Chase Andrews. Aquesta història és l'eix de la novel•la.
La noia salvatge transcorre en dos moments diferents que s'alternen en el temps i acaben per fondre’s. Comença el 1969 amb l'aparició d'un mort, Chase Andrews, en el que sembla un assassinat. I alterna amb la vida de Kya des de 1952, quan la seva mare abandona la llar, fins al present, quan Kya ha estat detinguda i acusada de culpable de l'assassinat de Chase Andrews, amb qui va mantenir una història d'amor.
La novel•la emmarca molt bé la vida solitària de Kya i el seu estil de vida; i també narra amb força els moments crucials de la novel•la: el desenvolupament de la investigació, el judici i les conseqüències del veredicte. A més, combina en el seu argument ingredients de la novel•la de misteri, d'amor i de contacte amb la natura. També es descriu amb molt d'interès el procés judicial. I, potser el més determinant per al seu èxit, la novel•la és un cant a la natura i al desig d'independència i solitud, que converteix Kya en una dona que lluita per la seva autonomia en un context difícil: els Estats Units de finals dels seixanta, on encara perviuen en racisme i la situació secundària de la dona en el pla social, que porta els habitants de Barkley Cove a considerar Kya un perill i un personatge asocial i estrany. L'autora ha construït un argument que atrapa i ha envoltat la novel•la d'ingredients molt interessants per als lectors contemporanis.
És la primera novel•la que escriu l'autora, que es convertirà pròximament en pel•lícula i serà traduïda a 40 idiomes. Troa.

Más libros de este autor

Ver todos

Más libros de este autor

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar