LES DARRERES PARAULES

LES DARRERES PARAULES

PREMI BBVA SANT JOAN 2016 DE LITERATURA CATALANA

Ahorras un 10,0%

19,50 €

17,55 €

Ahorras un 10,0%

19,50

17,55

Añadir a mi cesta
En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 25/04/2019
Versión ebook disponible
por 9,99 €

Ahorras un 10,0%

19,50 €

17,55 €

Enviar a un amigo

La novel·la, situa l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria (del llinatge dels Habsburg), al llit de mort, dictant les memòries -per justificar la seva vida- al seu secretari, en to de confessió, al castell de Brandys (Txequia, 1915). L’Arxiduc va arribar a Mallorca quan tenia 20 anys. Hi va anar a parar intrigat per l’exotisme i també perquè volia estudiar els escarabats mallorquins i
eivissencs. Va ser un enamorat de l´illa i va establir el seu petit regne paradisíac. Cosí de l´Emperador Francesc Josep i de l’Emperadriu Elisabet (Sissi), l’Arxiduc va fer diversos serveis -passant informacions confidencials d´Estat- que interessaven a la cort de Viena. El seu tarannà bohemi dissimulava que pogués ocupar-se en serveis d´espionatge, en els seus freqüents viatges per molts països del món.

Degut a aquestes circumstàncies, l´Arxiduc, fa un retrat de l’Europa d’aquella època molt interessant i de gran transcendència històrica. Es lamenta en un moment donat, que no va tenir temps d’ arribar a Viena, on es preparava l´atemptat a Sarajevo que es va perpetrà en l’assassinat del nebot de l’Emperador -llavors príncep hereu- Francesc Ferran i la seva muller Sofía. També detalla -d´uns anys abans- la tragèdia de Mayerling. El suïcidi de Rodolfo -fill de l´Emperador- i de la seva amant María Vetsera. Desvetlla que dubta de la versió oficial que ha donat la Cort de Viena i opina que els mòbils hagin pogut ser altres, per la mala relació que hi havia entre pare i fill, en problemes d´Estat.

L’autora, presenta l´Arxiduc en la vida personal, com un brillant intel·lectual de l’època, naturalista, etnòleg i antropòleg. El descriu com un home lliure que va tenir la fortuna de poder viure segons els seus desitjos i envoltar-se de les persones que més li van interessar, sense fer distincions de classes socials. Però a la vegada, amb una existència molt torbadora. i trista. De les vivències familiars i sentimentals, explica en les seves memòries que va tenir amants
dels dos sexes, i que portà una vida de passions sexuals sense fre, segurament motivades per tapar la seva humiliant anomalia: una impotència sexual. Sovint, contrasta la seva humanitat amb ajudar als necessitats que té a prop, amb les misèries de l´instint que li fan perdre el nord de la seva vida. Necessita pensar en el record de la seva mare i en les pregàries que li va ensenyar de petit i no ha deixat mai, per suavitzar el rebuig que sent en molts moments.

Les relacions amoroses que té amb les camperoles, són més poètiques que sensuals. Breus i no resulten desagradables. En canvi, contrasta el relat de disbauxa amb Vyborny, un noi de 19 anys, que intenta cobrir els fets, grollers i crus, en un marc de bellesa i mitologia clàssica, presentant-la amb un marcat naturalisme, per justificar una conducta perversa. I quan l´amant vol anar-se’n, li nega l´ajuda i el deixa morir. En les seves últimes hores fa una breu al·lusió, dient que li seria beneficiós buscar un capellà, per demanar perdó a Déu, en confessió.

Molt ben escrita, és Premi BBVA, Sant Joan de novel·la catalana 2016.


Los clientes que compraron este producto también compraron

Los clientes que compraron este producto también compraron

Más libros de este autor

Ver todos
Carme Riera

Carme Riera

(Palma de Mallorca, Islas Baleares, 1948)Licenciada y doctorada en Filología Hispánica por la Universidad Autónoma de Barcelona, es catedrática de Literatura Castellana en dicha universidad. Escribe en catalán y castellano y es miembro de la Asociación de Escritores en Lengua Catalana. Es autora de relatos cortos, novelas, ensayos y literatura infantil. Entre otros premios, ha obtenido el Nacional de Narrativa en 1995.... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar