LES FONTS

LES FONTS

15,90 €

15,90

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

15,90 €

Marie-Hélène Lafon (Aurillac, 1962) és una escriptora francesa de família de pagesos, ambient que reflecteix en algunes de les seves obres com a la seva novel·la breu Les fonts. És professora de llatí i grec i en la seva trajectòria ha rebut destacats premis literaris com el Goncourt. En menys de cent pàgines l'autora retrata l'atmosfera d'una família amb tres fills a una granja situada a la localitat de Cantal, a la vall de Santoire. Una llar presidida per un marit violent, conducta que enfosqueix la vida de tots. L’autora divideix la narració en tres parts i tres punts de vista. La primera, el 1967, va a càrrec de l'esposa que relata, sense entrar en gaires detalls, la seva tempestuosa existència. Ho fa amb serenitat i estil sobri i tranquil. Fa vuit anys que està casada i s'ocupa de les feines de la llar. Viuen en una granja gran, amb vaques, tractor i fins i tot cotxe, tenen bon nivell econòmic. Però el material empal·lideix davant la brutalitat del marit, una cosa diària, portada en silenci i dissimulada davant la gent. La segona part es conta el 1970 des de la perspectiva del marit i, la tercera, ja el 2021, amb la veu de Claire, la segona filla, cinquanta anys després. Lafon construeix una novel·la intensa, reflexiva i bellíssima, amb prosa mesurada, ritme assossegat i una atmosfera tensa, molt d'acord amb la temàtica ambiental de rudesa i incomprensió. Sobrietat, lirisme i riquesa de contingut humà amb excel·lent dibuix dels seus personatges, en una història en què no sobra ni falta cap paraula. Lectura per a amants de la literatura.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar