PALAU DEL VENT

PALAU DEL VENT

20,00 €

  • Editorial: CALLIGRAF
  • Año de edición:
  • Materia: Novela de aventuras
  • ISBN: 978-84-123583-6-0
  • Páginas: 280
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

20,00

Añadir a mi cesta

Consigue 1,00 puntos TROA

En stock Pídelo ahora y recíbelo en tu casa el día 02/12/2021

20,00 €

Consigue 1,00 puntos TROA

Enviar a un amigo

Palau del vent és una novel·la històrica que s’inicia amb l’atac d’Almansur a Barcelona (any 985), l’angoixa del canvi de mil·lenni i es desenvolupa durant el trasllat de la seu del comtat d’Empúries des de sant Martí a Castelló d’Empúries (any 1047).
L’explicació predominant dels historiadors és que el trasllat fou per protegir-se dels atacs per mar, però molts pensen que fou per treure profit de les extensions inundades que en aquella època ocupaven la plana de l’Empordà.
La trama ens insereix en les intrigues, l’especulació, l’encariment i els moviments de protesta popular que suposadament es varen produir. Aquell fou el període en que es formà la parla catalana (Organyà) i a la zona apareixeren els trobadors (cançó), raons que fan versemblant el paral·lelisme (a Castelló es celebra cada any Terra de trobadors).

Fou també un període de gran canvi cultural. S’incorporaren avenços tecnològics i artístics de l’Andalús, es promocionà l’educació del poble (Quatrivium), s’establiren les assemblees de Pau i Treva (Abat Oliva) i altres canvis que trobaren l’oposició, àdhuc armada, de certs poders (Mir Geribert). La música ocupa un lloc important en la novel·la, ja que també experimentà grans canvis (pentagrama, polifonia), així com la tramuntana, el vent de l’Empordà.

El fil conductor és el jove administrador del comtat que, pel seu càrrec, és un observador privilegiat. També està personalment implicat en un assumpte familiar que succeí a l’atac d’Almansur.

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar