PARAULES D'ARCADI

PARAULES D'ARCADI

QUÈ HEM APRÈS DEL MÓN I COM PODEM ACTUAR

16,90 €

  • Editorial: ANGLE EDITORIAL
  • Año de edición:
  • Materia: Sociología
  • ISBN: 978-84-18197-45-1
  • Páginas: 176
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: El Fil D'ariadna
  • Idioma: Catalán

16,90

Alerta disponibilidad online
No Disponible El artículo se encuentra agotado para la venta online en este momento, pero puedes consultar si lo tenemos disponible en alguna de NUESTRAS LIBRERÍAS:

16,90 €

Enviar a un amigo

Arcadi Oliveres, Barcelona, 1945; es forma a les Escoles Pies, amb professors que recorda sovint: Lluís M. Xirinacs, Octavi Fullat i Francesc Botey. Es va llicenciar en Econòmiques. Va estar actiu a la Caputxinada, a l’Assemblea de Catalunya i en la Marxa per la Llibertat, el 1971 entrà a Cristians per el Socialisme. Després es va involucrar a la Pax Christi, i sempre ha promogut la cultura de la pau; també va ser professor universitari. Del 2001 al 2014 fou president de Justícia i Pau.
“Oliveres és el profeta desarmat que sacseja les nostres consciències”, va dir en Joan Barril després d’una entrevista.

Un llibre de converses -amb un to planer i didàctic- que manté durant mesos, na Mar Valldeoriola amb Oliveres; són diversos temes que l’autora ha agrupat per temes, els que més l’han preocupat al llarg de la seva vida.
Una denúncia de qüestions importants relacionades amb drets humans elementals: “cal destruir el capitalisme” perquè als “bancs que ens roben”, hi ha mandataris que compten amb habitacions preparades si tenen el covid (amb més contagis a Nou Barris que a Pedralbes); les nikes fetes a Pakistan que nosaltres comprem a cent euros i allà es paguen amb dos, o les economies grans que no tenen respecte per a les petites.

Ell mateix parla del seu pas per la universitat, "jo no vaig estudiar econòmiques per fer més rics als que ja ho són, sinó precisament per veure què es pot fer per treure de pobres els més pobres davant un sistema tan injust com en el que vivim. Si vaig estudiar econòmiques crec que va ser precisament per ganes de canviar el món i aquestes premisses".
"Les meves arrels pacifistes em venen de diverses persones", rememora tot esmentant al seu pare –"a qui la guerra va enganxar amb vint-i-un anys i va estar tres anys al front"–, al ja mencionat Xirinacs, Joan Gomis i a Frederic Roda, fundador de la Universitat per la Pau de Sant Cugat.

Los clientes que compraron este producto también compraron

Los clientes que compraron este producto también compraron

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar