RESTES MORTALS

RESTES MORTALS

8,95 €

8,95

Consigue 0,45 puntos TROA

Versión ebook disponible
por 8,49 €

8,95 €

Consigue 0,45 puntos TROA

Enviar a un amigo

Nou episodi de la sèrie protagonitzada pel popular comissari de Venècia Guido Brunetti que ha aconseguit per Donna Leon (Nova Jersey, EUA, 1942) un extraordinari èxit internacional que depassa l'àmbit literari en haver estat adaptats alguns dels seus episodis a guions de televisió.
La trama desenvolupada en Restes Mortals aborda el greu problema de la contaminació ambiental que afecta la puresa de les aigües que envolten el conjunt d'illes en les proximitats de Venècia. Als elevats nivells de fang acumulats a la llacuna durant segles s'afegeixen els abocaments químics procedents de les indústries locals que no respecten les lleis de protecció de la natura. Com a resultat d'aquestes pràctiques il·legals s'aprecien ja els efectes devastadors que es produeixen tant sobre la fauna i les algues de les maresmes com en relació a les plantes, cultius i aus de terra. Brunetti, afectat per una persistent fatiga deguda a l'excés de treball, decideix allunyar-se de la ciutat per descansar uns dies, aconsellat pels metges i d'acord amb la seva dona que li facilita l'accés a una casa de camp situada a l'illa de Sant’Erasmo. Es tracta d'una residència familiar tot just utilitzada que, si bé es troba pròxima a Venècia, és un oasi de pau al marge de les invasions dels sorollosos turistes vinguts de tot el món. Davide Casati, encarregat de custodiar la finca, rep el comissari a la seva arribada al petit moll pesquer i el condueix a la seva xalupa tipus gòndola al lloc on passarà els dies de vacances. Sorgeix entre ells una simpatia natural que els permet establir un tracte cordial i directe, sense formalismes que no es corresponen amb la vida senzilla del lloc. Casati li mostra les meravelles del paisatge illenc, els racons i rades en què aus i peixos encara sobreviuen als efectes letals d'aigües contaminades alhora que li mostra la seva preocupació davant la falta de sensibilitat d'empresaris i autoritats per evitar el creixent deteriorament ambiental. Com a senyal de màxima confiança, el seu guia porta Brunetti a visitar els seus ruscs arruïnats per la mort de milers d'abelles víctimes dels verins dipositats sobre les flors que els serveixen d'aliment. Quan es disposa a denunciar la greu situació a les autoritats, el cadàver de Casati apareix submergit en el fang al costat del cementiri on reposen les restes de la seva dona a la qual visitava amb freqüència. L'instint del comissari l'impulsa a finalitzar les seves vacances i dedicar-se completament a aclarir la mort d’aquell home davant la sospita d'haver estat eliminat per encàrrec de les poderoses indústries responsables dels abocaments contaminants. Donna Leon utilitza en aquesta novel·la els recursos narratius de la intriga policíaca per cridar l'atenció sobre el risc que amenaça la integritat i permanència d'uns llocs d'extraordinària bellesa natural i arquitectònica. Conjunt irrepetible que alberga no només la monumental ciutat de Venècia, sinó també la cadena d'illes que, com les de Murano, Burano, Torcello o Sant’Erasmo, formen un cinturó protector el deteriorament del qual acabarà per exercir efectes negatius per a la urbs marítima més famosa del món.

Más libros de este autor

Ver todos
Donna Leon

Donna Leon

(New Jersey, 1942)En 1965 estudió en Perugia y Siena. Continuó en el extranjero y trabajó como guía turística en Roma, como redactora de textos publicitarios en Londres y como profesora en distintas escuelas norteamericanas en Europa y en Asia (Irán, China y Arabia Saudita). Entre su obra destacan las novelas protagonizadas por el comisario Brunetti. Sus libros, traducidos a veintiséis idiomas, incluido el chino, son un fenómeno de crítica y ventas en toda Europa y Estados Unidos. Desde 1981 reside en Venecia.... [Leer más]

Política de privacidad

Hola! Hemos cambiado nuestra política de protección de datos para adecuarnos al nuevo Reglamento General de Protección de Datos (RGPD), en vigor desde el pasado 25 de mayo de 2018. Para continuar siendo cliente y poder gestionar tus pedidos, necesitamos que des tu consentimiento a dicha nueva política.

Continuar